К. Сираков: Без сериозни изненади на БФБ и в двете посоки

1098
К. Сираков: Без сериозни изненади на БФБ и в двете посоки

Лятната летаргия продължава да властва на Българска фондова борса - София, като обемите красноречиво показват занижен инвеститорски интерес, коментира за Profit.bg Константин Сираков, портфолио мениджър в Експат Асет Мениджмънт.

През изминалата седмица не станахме свидетели на оживена търговия и закономерно индексите продължават трудно да си проправят път нагоре. Вероятно тенденцията ще се запази до приключването на отпускарския сезон и обявяването на отчетите за третото тримесечие на годината.

Сериозната корекция на световните капиталови пазари от началото на месеца не подмина и българската борса.

Фундаменталните проблеми както на щатската, така и на европейските икономики остават заплаха за инвеститорите и те са на изчаквателен режим.

Не очаквам сериозни изненади на БФБ и в двете посоки, като прогнозата ми е, че търговията и следващата седмица ще бъде вяла и съсредоточена в най-ликвидните акции, включени в индексите.

Резки спадове е малко вероятно да се случат, като инвеститорите основно ще се оглеждат внимателно за входове при солидните от фундаментална гледна точка компании. Банковите акции, книжата на компании-износителки и туристическите дружества биха били интересни с оглед на очаквани позитивни резултати във финансовите им отчети, което би издърпало книжата в положителна посока.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

и.и.
# 0
11:08 | 19 August 2011
Евала . позна.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg