Колебания на пазара в края на редовната търговия

418
Колебания на пазара в края на редовната търговия

Колебания в движението на индексите наблюдавахме в края на редовната борсова търговия в понеделник. Минути преди края на борсовата сесия, повишението на българските индекси се смени със спад, който обаче бе преодолян скоростно до затварянето на редовната търговия.

Единственото понижение в крайна сметка остана при BG REIT, където рязко поскъпналите книжа на ФНИ България и ФеърПлей Пропъртис в петък, днес бяха разпродавани. Акциите на ФеърПлей изтриха 8.69% от стойността си и затвориха на 0.273 лева. Загубата при ФНИ България бе от почти 3%, до 0.66 лв. за лот.

Да припомним, че поводът за задействането на купувачите по двете позиции в края на миналата седмица се оказа новината за сключения предварителен договор за продажбата на Камбаните Бизнес Център от ФНИ България и оповестените деветмесечни резултати от ФеърПлей.

Книжата на Стара планина Холд поскъпнаха в понеделник с 5.17%, на 2.949 лв. за акция. Книжата на Емка скочиха със 7.24%, до 2 лв. бройката.

Книжата на ЦКБ останаха под натиск днес, затваряйки под 1 лев. Те изтриха 1.58% от стойността си, до 0.996 лв. бройката.

С 0.005% до 1.80 лв. пък поевтиняха обикновените книжа на Химимпорт.

Прехвърлянето на почти 406 хил. акции при Химснаб България при 31.49 лв. за лот (+4.97%) напомпа дневният оборот до 13.22 млн. лева.

През деня се търгуваха акции от 47 емисии. Повишение в цената има при 17 от книжата, а други 10 не отчетоха промяна в котировките си.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg