Минимален ръст за SOFIX днес

589
Минимален ръст за SOFIX днес

Борсовата търговия на БФБ в сряда започна с понижение за повечето индекси на българския капиталов пазар, като единствен SOFIX отчита минимално положително изменение от 0.08%, до 371.57 пункта.

Понижението при останалите три индикатора е следното - BG 40 (-0.38%, 104.44 пункта), BG REIT (-0.34%,38.41 пункта) и BG TR30 (-0.09%, 284.77 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар в ранната борсова търговия е 48 435 лв.

Спад се наблюдава при акциите на Трейс Груп Холд (-2.76%, 48.52 лв.) и Холдинг Пътища (-0.06%, 1.55 лв.). Акциите на Мостстрой изтриха 1.56% от стойността си, до 1.825 лв. за лот.

Агенция Пътна инфраструктура, Пътинвестинженеринг и Обединение Магистрала Трейс ще подпишат днес Протокол образец 2а, който съгласно Закона за устройство на територията, дава възможност за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво за строителство.

Подписването на документа ще се състои на обекта при работен километър 210 + 100 / пресичането на трасето на АМ Тракия с път І-5 "Стара Загора - Хасково", информираха от АПИ.

От страна на възложителя подпис под протокола ще положи председателят на УС на Агенция Пътна инфраструктура Божидар Йотов, от страна на строителния надзор - изпълнителният директор на Пътинвестинженеринг инж. Валентин Зарев и от страна на изпълнителя - главният изпълнителен директор на Трейс Груп Холд и представляващ обединението инж. Цветан Цонев.

С този акт ще бъде даден реалния старт на строителството на Лот 2 на АМ „Тракия" (Стара Загора - Нова Загора).

С 1.16% се обезцениха и акциите на Каолин. Същите достигнаха цена от 4.25 лв.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg