Н. Ваньов: Измеренията на апатията на БФБ са много високи

1335
Н. Ваньов: Измеренията на апатията на БФБ са много високи

© Profit.bg

„Раздвижване вчера, а и от началото на годината, наблюдавахме главно в сегмента на дружествата със специална инвестиционна цел. Подобно събитие би могло да се разглежда както като предвестник на подобряване на конюнктурата на пазара на недвижими имоти в страната, така и като реализация на възможностите за ликвидирането на такива дружества, при което инвеститорите биха прибрали по-висок ликвидационен дял, отколкото текущите пазарни цени на акциите”, коментира Николай Ваньов, брокер в Инвестбанк, за Profit.bg.

„Според мен настоящото раздвижване в АДСИЦ сегмента е породено от съвкупното въздействие и на двата фактора“, допълва експертът. Въпреки това недвижимите имоти и свързаните с тях дружества остават силно рисков сегмент, който, въпреки доброто си представяне напоследък, крие известни капани за инвеститорите, които в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани.

Като изключим търговията с акции и пакети на дружествата със специална инвестиционна цел, картината на българския капиталов пазар е повече от сива. Реализираните обеми се намират на абсолютния минимум, ставаме свидетели на дни без сделки някои позиции, смятани за „най-ликвидните”. Липсата на инвеститорски интерес остава водеща при търговията и движенията на БФБ, като измеренията на апатията са много високи, отбелязва Ваньов.

Като вариант за изход от текущото статукво би могъл да се приеме окончателната развръзка на гръцката дългова криза в обозримото бъдеще, като евентуалното успокоение на капиталовите пазари би могло да донесе позитиви и засилен интерес и на родната борса, завършва Николай Ваньов.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Гергана Спасова
# 0
13:01 | 26 January 2012
Жалко че никой не се допитва до вас, ivancho... Вероятно знаете и можете много, но уви- не сте дооценен от света. Добре че все пак съществуват форумите, за да може да ви се чуе мнението.
Гергана Спасова
# 1
13:01 | 26 January 2012
Жалко че никой не се допитва до вас, ivancho... Вероятно знаете и можете много, но уви- не сте дооценен от света. Добре че все пак съществуват форумите, за да може да ви се чуе мнението.
ivancho
# 2
11:01 | 26 January 2012
Тоя пич е в тотална дупка .Грешни прогнози и анлизи . Липса на разбиране на материята и конюктурата . С една дума МЪКА.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...