На борсата изкупиха онова, което разпродадоха преди това

1181
На борсата изкупиха онова, което разпродадоха преди това

Фондовата ни борса скочи рязко в сряда, на фона на преобладаващите негативни настроения през последните седмици. Пазарните участници изкупиха днес разпродавани до вчера акции, като например тези на ПИБ (+3.01%, 3.25 лв.), ЦКБ (+4.66%, 1.685 лв.), Химимпорт - обикновени акции (+5.71%, 3.425 лв.), Софарма (+3.29%, 4.33 лв.) и др.

Обратът в настроенията на БФБ-София се почувства и в дневния оборот на регулирания пазар - 6.88 млн. лв., от които 2.69 млн. лв. са от търговията с корпоративни облигации.

Изкупувания наблюдавахме и при книжата на ЕМКА. Същите се възстановиха с 3.63% в сряда и затвориха на 3.71 лв. за лот.

Скок в цената има и при книжата на М+С Хидравлик (+4.33%, 6.99 лв.), а тези на Стара планина Холд поскъпнаха с 2.21%, до 3.70 лв.

Рязко поскъпнаха и акциите на Трейс Груп Холд. Цената им нарасна с 4.51%, до 88 лв. за брой. Главният изпълнителен директор на Трейс Груп Холд Цветан Цонев сподели по-рано днес, че корпоративна делегация ще пътува за Сирия в края на седмицата.

„Наша делегация пътува за Сирия в края на седмицата, където сме в доста напреднала фаза за реализация на обекти, включително и метро и мол" заяви Цонев на бизнес форума MySuccess.bg in CIBRE (строителство, инфраструктура и бизнес имоти), осъществяван с медийната подкрепа на Profit.bg.

Да припомним още, че от АПИ информираха във вторник, че на строителя на Лот 2 на АМ „Тракия" от Стара Загора до Нова Загора - Обединение „Магистрала Трейс" (с водещ партньор Трейс Груп Холд), от пътната агенция са изплатили към момента 21.3 млн. лв. с ДДС. От тях 6.8 млн. лв. са аванс, а получената сума за 4-те сертификата е 14.5 млн. лв.

Според предоставените данни от АПИ вчера, в резултат на направената проверка по изграждането на АМ „Тракия", Лот 2 е в най-напреднала фаза на изпълнение. Основните мостови съоръжения са в процес на завършване, изпълнен е голям обем от насипите, работи се много активно по участъците, които бяха забавени поради отчуждителни процедури, каза новият председател на УС на пътната агенция Сергей Михалев. По този Лот са отчетени 7 етапа, което е 25% изпълнение на линейния график.

От АПИ отрекоха вчера твърденията на социалистите, че се полагат материали, които не отговарят на техническите изисквания.

И четирите индекса на БФБ-София „светнаха" в зелено в сряда. С най-много нарасна стойността на SOFIX (+2.25%, 434.24 пункта), последван от BG REIT (+1.68%, 50.34 пункта), BG TR30 (+1.55%, 350.71 пункта) и BG 40 (+1.46%, 129.81 пункта).

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg