Неохим с печалба от 20.6 млн. лв. към 30 септември

1083
Неохим с печалба от 20.6 млн. лв. към 30 септември

Неохим АД, Димитровград отчита печалба от 20.58 млн. лв. за деветмесечието до 30 септември, спрямо загуба от 8 млн. лв. година по-рано, сочат данните от отчета на дружеството.

За последното тримесечие положителният финансов резултат е 1.5 млн. лв., спрямо загуба от 5.5 млн. лв. за съпоставимия период през 2010 г.

Приходите от продажби скачат със 120% за деветмесечието до 220.77 млн. лв. Като цяло продажбите на продукция са разпределени равномерно в страната и чужбина. Над 90% от приходите формират продажбите на амониев нитрат -ЕС тор.

Дружеството получава приходи от роялти в размер на 1.39 млн. лв., определени като процент от печалбата на основния дистрибутор - Евро Ферт АД, за Неохим АД предоставяне на изключителното право за продажба на амониев нитрат торово качество с търговска марка Неоферт на територията на Република България.

Последната сделка с акции на дружеството е на цена от 34.80 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg