Облигациите на Пощенска се търгуваха 15% под номинал днес

1054
Облигациите на Пощенска се търгуваха 15% под номинал днес

Активна търговия с корпоративни облигации наблюдавахме по време на редовната борсова търговия в сряда. Оборотът от сделките на този пазар достигна 7.44 млн. лева, при 8.04 млн. лева общо оборот на борсата ни днес.

Прави впечатление търговията с дълговите книжа на Юробанк И Еф Джи България (Пощенска банка), където бяха прехвърлени 1 457 лота, при цена 15% под номиналната им стойност. Размерът на емисията е 40 млн. лева, разпределени в 40 000 облигации. Падежът й е 21 март 2012 година.

Новината за новия борсов индекс на компаниите с добро корпоративно управление CGIX не се отрази особено на котировките на първите седем публични компании, които ще послужат за база за изчисляването на този индикатор.

Акциите на Индустриален холдинг България поскъпнаха с 1.67%, до 0.915 лв. за лот, при общо изтъргувани 739 лота.

Повишение от 0.78%, на 3.729 лева, наблюдаваме и при акциите на Стара планина Холд.

Днешната търговска сесия донесе понижение от 0.03% за книжата на Монбат, които затвориха на 6.798 лв. акцията.

При изключително нисък обем протече търговията и при Софарма, която е на път да листне свои акции във Варшава. Сделките в случая бяха за 484 книжа, а цената им нарасна с 2.43%, до 4.047 лева.

До сделки пък така и не се стигна при КТБ, Енемона и Каолин.

След вчерашния скок в цената на Трейс Груп Холд, книжата на компанията затвориха деня на 7.95 лева, което е спад от 3.64%.

По повод увеличението на капитала на групата със собствени средства, от Трейс информираха инвестиционната общност следното: „По препоръка на избрания инвестиционен посредник по обслужване на увеличението на капитала и вземайки предвид мнението на инвестиционната общност, Трейс Груп Холд уведомява своите акционери, че акциите от увеличението на капитала ще бъдат разпределяни по сметки, които те са имали преди увеличението на капитала към дата 27 юли 2011г. в Централен депозитар.

Акциите от увеличението на капитала ще бъдат захранвани директно по съществуващите сметки (клиентски или собствени) съответно при инвестиционни посредници или лични сметки. Депозитарните разписки с новите акции на тези акционери, които са били по лична сметка (регистър „А" на Централен депозитар) ще бъдат раздавани от офисите на инвестиционния посредник по обслужване на увеличението на капитала - Капман след приключване на процедурата по увеличение на капитала и вписване на емисията в публичния регистър на КФН".

Рязко поскъпнаха акциите на Алкомет (+7.09%, 6.80 лв.) в сряда.

Разнопосочното представяне на българските индекси продължи и днес. Положително се промениха стойностите на SOFIX (+0.74%, 418.91 пункта) и BG TR30 (+0.20%, 343.67 пункта), докато загуби регистрираха BG REIT (-0.02%, 49.42 пункта) и BG 40 (-0.71%, 129.24 пункта).

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg