Оборотът на БФБ - винаги може да е още по-... малък

885
Оборотът на БФБ - винаги може да е още по-... малък

По време на втория ден от международното финансово изложение "Банки Инвестиции Пари", на когото се обсъждаха проблемите на небанковия финансов сектор по време на криза, стана така, че участниците в панела неволно си припомниха времената отпреди десетина година, когато търговията на БФБ била толкова затихнала, че е имало случаи, когато дневният оборот да е възлизал на стотина лева.

Ситуацията на БФБ днес, май не се различава много от онова време. Борсовата търговия в сряда ни показа неоспоримият факт, че оборотът винаги може да е още по-... малък. През деня на регулиран пазар се сключиха сделки за 215.5 хил. лв. Обект на търговия станаха акциите от 56 емисии. Повишение в цената има при книжата на 24 компании.

Най-високият обем на търговия бе реализиран при акциите на Холдинг Пътища - 14 560 лота. Книжата на компанията поскъпнаха с 1.03%, до 1.567 лв.

За разлика от Холдинг Пътища, акциите на Трейс Груп Холд не успяха да излязат на повърхността днес, като загубиха 2.80% от стойността си, до 48.5 лв.

Натискът върху книжата на Мостстрой остава в сила, като се обезцениха с 1.83%, до 1.82 лв. за лот през деня.

В подобна обстановка индексите на БФБ записаха разнопосочно изменение. Ръст има при SOFIX (+0.10%, 371.64 пункта) и BG TR30 (+0.06%, 285.19 пункта). В обратна посока са BG 40 (-0.55%, 104.26 пункта) и BG REIT (-0.39%, 38.39 пункта).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg