ОЦК ще търси сделка с полската „Силезия“ (  5OTZ  )

1257
ОЦК ще търси сделка с полската „Силезия“

На 29 май се е провело извънредно съвместно заседание на Надзорния и Управителния Съвет на „Оловно-цинков комплекс“ АД и Съвета на директорите на „Интертръст Холдинг“ АД (мажоритарен акционер на ОЦК).

„Като се взеха предвид различните позиции на банките кредитори на ОЦК, липсата на реален инвеститорски интерес към настоящия момент и отчитайки критичната ситуация, свързана с голямо социално и обществено напрежение, беше взето решение да се пристъпи към финализиране на преговорите с полската икономическа групировка "Силезия", с цел подписване на три годишен договор за мениджмънт“, информират от компаниятя.

Договорът задължително ще съдържа клаузи гарантиращи интересите на работниците, служителите и кредиторите на дружеството, както и опция за изкупуване на акциите притежавани от „Интертръст Холдинг“ АД в капитала на ОЦК.

„Откриването на процедура по несъстоятелност е най-крайната мярка, като се отчитат неблагоприятните последици за работници, служители, кредитори и мажоритарен собственик на ОЦК. От хуманни и социални подбуди това действие следва да бъде предприето само в случай на провал на преговорите“, се казва още в становището на мениджмънта на ОЦК.

При условие че договор бъде подписан, предварителните разчети са ремонтните и подготвителни дейности по възстановяване на производството да стартират в средата на месец юни тази година.

Оловно цинков комплекс АД-Кърджали, 5OTZ – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Hadi
# 0
14:06 | 18 June 2012
Keep on writing and cguhging away!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg