П. Пешев: Компаниите с добър мениджмънт и дивиденти са обект на покупки

1007
П. Пешев: Компаниите с добър мениджмънт и дивиденти са обект на покупки

© Profit.bg

Сегментирането на пазара ще продължи да е в ход, като компаниите с добър мениджмънт и дивидентен поток са обект на покупки и на сравнително добри оценки, за разлика от всички останали борсово представени дружества, коментира за Profit.bg Петър Пешев, брокер в Бул Тренд Брокеридж.

В тази група влизат няколко АДСИЦ-а, в лицето на „Адванс Терафонд”, „Булленд Инвестмънтс” „Фонд за недвижими имоти България” и „Еларг ФЗЗ”, макар последното доскоро да не се славеше с добро управление, но инвеститорите предвиждат, че голям паричен поток ще бъде разпределен към тях вследствие на доброволното ликвидиране на компанията.

Винаги може да стане интересно и около акциите на „Булгартабак Холдинг” и дъщерните му компании, с оглед добрите перспективи пред групата и надеждата за намиране на стратегически инвеститор, т.е. сегашния финансов, в лицето на „Ви Ти Би Кепитъл” да препродаде компанията (или части от нея) на цена по-висока от приватизационната, посочва още Пешев.

Именно тези компании са фаворити за по-активно търсене и евентуално поскъпване, докато като цяло пазарът ще е изложен на натиск от разпродажби, заради корекцията на международните капиталови пазари, смята Петър Пешев.

* Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансов инструмент!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg