Приходите на Фазан скачат 1.8 пъти за шестмесечието

682
Приходите на Фазан скачат 1.8 пъти за шестмесечието

Към 30.06.2011 г. Фазан АД реализира продажби в размер на 1.521 млн. лв., което надвишава 1.8 пъти продажбите в сравнение със същия период на миналата година.

„Това позволи да се намали натрупаната счетоводна загуба до 44 хил. лв.", коментират в доклада за шестмесечието от компанията.

Наблюдава се активизиране на сектора в сивата част на икономиката основно при вътрешния пазар, където неплащането на част от разходите дава сериозни конкурентни предимства. Констатирано е увеличение на местните данъци и такси, като за промишлените предприятия в региона то е с около 30 % по-високо от 2010 г., допълват от фирмата.

Дейността на дружеството ще бъде насочена към реализация на натрупаната продукция, съобразявайки се с възможните колебания на общите пазарни условия. Търговският отдел ще продължи работа с клиентите в страната и чужбина за пласиране на натрупаната продукция и за утвърждаване на марката „ФАЗАН", заявяват от дружеството.

„Очакваме поетапно компенсиране на натрупаните загуби с по-добра и напрегната производствена програма през третото тримесечие", коментират още от компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg