Приходите на Софарма за 2011 г. са близо 210 млн. лв. (  3JR  )

1705
Приходите на Софарма за 2011 г. са близо 210 млн. лв.

"Икономическите и политически проблеми в Европа, отзвука от световната криза и някои административни пречки ограничиха темповете на ръст през 2011 година", заявяват от фармацевтичната компания Софарма АД.

Приходите от продажби достигнаха близо 210 млн. лв. и отбелязаха 0.41% ръст, в т.ч. 3.32% ръст за вътрешен пазар и 0.86% спад за износ в сравнение със същия период на 2010 година.

За месец декември 2011 година „Софарма” АД реализира ръст в продажбите с 38% спрямо същия месец на предходната година в т.ч. с 48% ръст на продажбите за вътрешен пазар и с 29% ръст на продажбите за износ.

„Изминалата година ни предизвика да управляваме, балансирайки между иновативни инвестиции в бъдещето на компанията, утвърждаване на позициите ни на вече съществуващите пазари и консервативен подход към изцяло новите начинания. През втората половина на 2011 година се сблъскахме с редица проблеми от административно естество, които затрудниха износа за Русия и други основни за дружеството пазари. След разрешаването на част от тях през месец декември успяхме да реализираме двуцифрен ръст за страните от Кавказ и Средна Азия, Балканския регион, Молдова, както и ръст в износа за Украйна и Прибалтика. ” – коментира изпълнителният директор на “Софарма” АД д.и.н. Огнян Донев.

„През първите месеци на 2012 година, разполагайки с всички необходими документи и разрешителни очакваме приходите от продажби да компенсират забавянето от последните месеци на изминалата година и да дадем един добър старт на тази не по-малко трудна година.” допълва още Огнян Донев.


 

Софарма АД-София, 3JR – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

asdf
# 0
23:01 | 5 January 2012
огнян донев и тоя сайт ли купи да го рекламирате ?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg