Прилагат squeeze out за Оргахим (  5ORG  )

2115
Прилагат squeeze out за Оргахим

© Оргахим

Поликолор С.А. (Policolor S.A.), Уайтбийм Холдингс Лимитед (Whitebeam Holdings Ltd.) и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед (Tidal Wave Trading Ltd.) отправят финално търгово предложение към акционерите на Оргахим АД на основание чл. 157а, ал. 1 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК).

Според ЗППЦК, мажоритарният акционер, притежаващ над 95% от капитала, има право да се възползва от т. нар. опция squeeze out, като до три месеца от предишното търгово предлагане да отправи ново за останалите 5% от капитала.

По силата на закона акционерите са длъжни да продадат своите акции на предложителя в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие.

Текущото предложение е за закупуване на 22 033 акции с номинална стойност 1 (един) лев всяка от тях, представляващи 4.38% от капитала

Комисията за финансов надзор е потвърдила предложението за изкупуване, но не носи отговорност за верността на представената в него информация.

Цената за една акция предложена от предложителите е в размер на 90.00 лв.

Според обосновката на предложителите, справедливата цена на акциите е 83.26 лв. на акция. Получените оценки по различните методи са обобщени в таблицата по-долу.

Оргахим АД-Русе, 5ORG – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Jeff
# 0
14:01 | 27 January 2013
Didn't know the forum rules allowed such birlilant posts.
Waqar
# 1
03:01 | 26 January 2013
This piece was cgonet, well-written, and pithy.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg