Прогнозният ликвидационен дял при ЕЛАРГ е над 2.40 лв. на акция (  4EC  )

1689
Прогнозният ликвидационен дял при ЕЛАРГ е над 2.40 лв. на акция

В изпълнение на мандата за ликвидация и осребряване активите на ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ към днешна дата са подписани предварителни договори за продажбата или възлагането в ликвидационен дял на всички съществени активи на дружеството, се казва в официално съобщение на компанията.

По предварителните договори за продажба са заплатени ефективно уговорените аванси, а предварителните договори за възлагане на земеделски земи в ликвидационен дял са сключени съобразно предвидените в ликвидационния план минимални цени.

Основните активи на дружеството са договорени за реализация чрез предварителни договори, както следва:

- Продажба на всички земи на Фонда с изключение находящите се в област Видин и в област Стара Загора (вж. по-долу по отношение на тези области) на средна цена от 504 лв./дка;

- Възлагане в ликвидационен дял на „Агроменидж” АД на 25,461 дка в област Видин по средна цена 450 лв./дка;

- Възлагане в ликвидационен дял на Рашко Славов на 196 дка в област Стара Загора срещу собствените му 48,459 акции в „Еларг”;

- Възлагане в ликвидационен дял на „Агроменидж” АД на всички дялове в „Еларг Уинд” ЕООД с основен актив 33.33% акционерно участие в „Агроменидж” АД по цена, която предполага оценка на земеделската земя на Фонда от 500 лв./дка;

- Възлагане в ликвидационен дял на „Агроменидж” АД на 183 дка в местността Камбаните (единствения непрофилен актив на Фонда) по цена от 13 млн. лв.;

- Възлагане в ликвидационен дял на „Био Фарминг” ООД на 19,386 дка и уравнително плащане от 1 млн. лв. срещу собствените им 11,095,882 акции в „Еларг”.

След получаването на необходимото одобрение от Общото събрание на някои от изброените по-горе сделки и тяхното успешно приключване, общото, подлежащо на разпределение имущество на Фонда, ще бъде около 147 млн. лв., от които следва да се покрият задължения към облигационерите в размер на 14 млн. лв., заедно с натрупаните лихви и премия за предсрочно погасяване от 1 %, както и провизираната неустойка към „Агроменидж” от 13 млн. лв.

От стойността на имуществото /респективно от акциите, участващи в разпределението на ликвидационната маса, изразена в паричен еквивалент/ следва да бъдат изключени земеделските земи, договорени с акционерите „Био Фарминг” ООД и Рашко Славов, и техните акции, съответно акциите, които ще участват в разпределението на оставащото имущество, са 48 571 544, а това предполага прогнозен паричен ликвидационен дял от над 2.40 лв./ акция.

Процеса на прехвърляне по нотариален ред на над 30 хил. имота на дружеството се очаква да приключи към март 2013.

Всички намерения, данни и очаквани резултати или стойности, изложени в това съобщение, са условни и зависят от действието на много обективни и субективни фактори, посочват от ЕЛАРГ.

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София, 4EC – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Joyce
# 0
11:07 | 26 July 2012
AFAIC that's the best aneswr so far!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg