Ръст за SOFIX в първия ден от седмицата

813
Ръст за SOFIX в първия ден от седмицата

Кратката работна седмица започна с повишение за индексът на сините чипове SOFIX, който добавя 1.22% към стойността си до ниво от 447.99 пункта. Като цяло търговията е сравнително спокойна, а оборотът към 11 часа възлиза на 112 хил. лв.

„Няма съмнение, че след като последните три години бяха доминирани от песимизъм, през последните два месеца настроението на БФБ-София коренно се промени. Възходящият тренд е налице и имаме всички основания да очакваме той да продължи. За съжаление обаче имаме не най-благоприятната международна среда за това.", коментира тази сутрин за Рrofit.bg, Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж.

С повишение от 4.27% се отличават книжата на Еврохолд България до цена 0.928 лв., като нека припомним, че КФН одобри проспекта за увеличението на капитала на компанията миналата седмица.

Ръст също от почти 4 на сто е отчетен при Стара планина Холд до ниво 3.90 лв. за акция, но обемът възлиза на едва 426 лота.

Повишение имаме и при Централна кооперативна банка от 1.55% до 1.767 лв., а по позицията на Първа инвестиционна банка нямаме изменение, като цената остава на ниво от 3.40 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Common Stocks
# 0
14:02 | 28 February 2011
Congratulations to the team and managers of Profit.Bg. It is very important information to all the investors on the Bulgarian Capital Market. The bull's trends have been started since 2009.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg