Съдът откри производство по несъстоятелност на Чугунолеене

1521
Съдът откри производство по несъстоятелност на Чугунолеене

С решение от 21 октомври 2011 г. Софийски окръжен съд обявявава Чугонолеене АД в неплатежоспособност с начална дата 15 юли 2010 г., се вижда от предоставените вчера документи в Търговския регистър.

Съдът също открива производство по несъстоятелност и назначава за временен синдик на дружеството Александър Георгиев.

Първото събрание на кредиторите ще се проведе на 22 ноември 2011 г. в Съдебната палата в София.

Производството е образувано по молба на Национална електрическа компания ЕАД заради задължения на Чуголеене в размер на 5.39 млн. лв.

Съдът е допуснал присъединяване на Еврометал ООД, Перник към молбата на НЕК за откриване на производство по несъстоятелност и го е конституирал като кредитор.

Еврометал е придобил качеството на кредитор на основание на цесия от 7 октомври 2011 г., с която Обединена българска банка му е прехвърлила вземанията си от Чугонолеене за общо 20.6 млн. лв. Последното плащане към ОББ е било на 23 декември 2010 г.

Еврометал ООД, Перник е с управител Любомир Стойков, който бе обвиняем по дело за документни измами по САПАРД. Фирмата се занимава с търговия и преработка на черни и цветни метали.

Вземанията на ОББ по договорите за кредит са обезпечени с особен залог на търговското предприятие на Чуголеене АД.

Днес акциите на компанията падат с 44.51% до цена 0.50 лв. за брой. Нека припомним, че при пика на БФБ през есента на 2007 г. най-високата отчетена стойност по позицията бе 47.90 лв.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg