Софарма купува дял в Унифарм от Огнян Донев

2707
Софарма купува дял в Унифарм от Огнян Донев

Софарма АД свиква общо събрание на акционерите на 23 юни, на което ще се гласуват предложение за обратно изкупуване на акции и сделки със свързани лица.

ОСА ще гласува за покупката на 357 695 акции на Унифарм (35.77% от капитала) от изпълнителния си директор Огнян Донев на пазарна цена, но не по-висока от 40 лв., или до 14.3 млн. лв.

Общият брой акции на Унифарм е 1 млн., като последната сделка е на цена от 38.50 лв.

Дружеството на Огнян Донев - Донев инвестмънтс - държи и 25.64% от Софарма АД.

Предложението за обратно изкупуване на до 3% от капитала е за срок не по-дълъг от 2 години и ценови диапазон от 3.5 до 5.5 лв. за акция.

Освен това акционерите ще гласуват за сключването на договор между Софарма (възложител) и Унифарм (изпълнител) за изработка на лекарствени продукти за 5 години.

Стойността на договора е 28 млн. лв. на година, или 140 млн. лв. за целия период.

ОСА ще гласува и за сключването на договор за заем между двете фирми за 5 млн. лв. годишно, или общо 25 млн. лв. Софарма ще предостави кредита, за което ще получава пазарна лихва.

Също така Съвета на директорите предлага печалбата на дружеството, реализирана през 2009 г. в размер на 33.6 млн. лв., след заделяне на 10 % за задължителен резерв, да се отнесе като допълнителен резерв на дружеството.

Няма да бъде разпределян дивидент за акционерите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

az
# 0
02:05 | 6 May 2010
Освен ловки прехвърляния от единия джоб в другия и условия Донев да си прибере някой друг лев,за да купи на безценица нещо ,което после да го вкара на висока цена в Софарма по подобна схема,друго не виждам.Финансови гимнастики,нищо друго.Далавера отвсекъде.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg