SOFIX на едногодишен максимум

1431
SOFIX на едногодишен максимум

Повишен оборот (1.892 млн. лв.), бичи настроения и ръст на SOFIX до най-високото му ниво от 21 август миналата година.

Висока бе активността на пазарните участници днес при три от сините чипове, като всички те завършиха на по-високи нива от предходната сесия.

Най-силен ръст отчетоха книжата на Централна кооперативна банка, добавили 8% до 1.026 лв. за брой. По позицията бяха прехвърлени 167 888 лота, като първите сделки за деня бяха на цена от 0.971 лв., а цената дори достигна и 1.036 лв. в началото на сесията.


Добрите резултати от стрес-тестовете от страна на ЦКБ се отразиха и при Химимпорт, притежаващ мажоритарен дял от банката. Книжата на холдинговото дружество добавиха 3.22 на сто до 1.185 лв. за лот.

Над 111 хил. акции бяха прехвърлени и при Първа инвестиционна банка на нива от 2.169 лв. в началото на сесията до максималнитеза деня 2.366 лв. за брой. Ръстът по позицията днес бе от 0.93 на сто до 2.29 лв.

Продължава ръста и за книжата на Фонд за недвижими имоти България. Днес акциите на дружеството, чието общо събрание на акционерите взе решение за разпределението на близо 8 ст. дивидент на акция (над 4% дивидентна доходност) добавиха 3.68 на сто до 1.97 лв.

Над 120 хил. лв. оборот днес имаше и при Агрия Груп Холдинг, добавил 2.44 на сто до 10.50 лв. за брой.

Спад за деня отчетоха книжата на Евроинс, загубили 7.21 на сто до 0.566 лв. за лот.

*Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg