Ст. Ангелов: Изкушението за продавачите ще е по-малко

1748
Ст. Ангелов: Изкушението за продавачите ще е по-малко

„След значителните ръстове на международните фондови пазари и връщането на доверието на инвеститорите към финансовите инструменти мисля, че ни предстои една положителна сесия, в която потенциалните продавачи ще задържат акциите си или поне ще ги предложат на по-високи нива от вчера", коментира за Profit.bg главният брокер на Варчев Финанс Стефан Ангелов - „От своя страна купувачите ще действат по-агресивно с покупките. Всичко това ще рефлектира върху търговията, което ще доведе до нарастване на борсовите индекси и унас".

Той допълни, че макар факторите, които успяха да променят инвеститорските нагласи на международните фондови пазари вчера, а именно значителният брой сделки за придобивания на компании, липсват у нас, неминуемо оптимизмът ще се отрази и на търговията на БФБ.

„Икономическите данни за България, които бяха изнесени показват съвсем очаквано понижение на икономическите показатели за месец август, след значителното съкращаване на държавните разходи. От друга страна голямият брой сделки за придобивания в САЩ и Европа сигнализират, че корпоративното финансиране е достъпно и условията се подобряват. Според мен това ще има по-голяма тежест за вземане на инвестиционно решение от страна на борсовите учатници, поради което очаквам ръст и на българските борсови индекси".

Основните индекси на Българска фондова борса продължиха понижението си от минала седмица и в първата сесия за тази седмица.

Най-големият губещ за деня бе индексът на сините чипове SOFIX, чиято стойност се понижи с 2.63%, до 478.30 пункта. Индексът на най-търгуваните компании BG40 отчете понижение от 1.37% до 131.87 пункта.

Спадът при BGTR30 бе от 2.04%, до 360.43 пункта. BGREIT единствен записа ръст през миналата седмица, но в днешната сесия последва отрицателната тенденция, губейки 1.81% от стойността си, до 47.79 пункта.

Общият оборот на БФБ достигна 3.57 млн. лв. Общо 87 емисии бяха търгувани вчера, като само 25 от компаниите отчетоха ръст в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

bobo
# 0
10:09 | 29 September 2009
Абе Стефане...какво философстваш пак...изсмукваш си статийките от пръстите. Я отивай да цъкаш на Форекса нощни.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg