Ст. Николов: Без резки изменения и през следващата кратка седмица

781
Ст. Николов: Без резки изменения и през следващата кратка седмица

© Profit.bg

Кратката седмица преди празниците не предложи ликвидност на инвеститорите в сравнение с предходната седмица, когато беше прехвърлен значителен обем акции на Софарма, коментира Стоян Николов, генерален мениджър на ПФБК, за Profit.bg.

Липсата на текущи отчети ведно с несигурността на международните пазари държи настрана от търговията институционалните инвеститори през изминаващата седмица, което положение вероятно ще се запази до края на Април, когато е крайния срок за публикуване на резултатите за 1-во тримесечи на 2012. До тогава, ще наблюдаваме резки спадове и покачвания при отделни емисии, но те ще са породени от слаба ликвидност и епизодични сделки от цени „продава” до цени „купува“ със спредове в котировките надвишаващи понякога 30%, посочва още Стоян Николов.

И през днешната търговията вероятностите за коренна промяна на настроенията е минимална, като очакванията са по-скоро и през следващата кратка седмица БФБ-София да следва плавен тренд без резки изменения в индексите.

Интересна остава тенденцията към запазване на интереса към дружествата със специална инвестиционна цел и превес на продавачите над купувачите при дружествата от групата на тези с по-голяма пазарна капитализация, завършва Стоян Николов.

Нека припомним, че вчера SOFIX се понижи с 0.17% до 301.51 пункта, падайки до най-ниското си ниво от средата на декември 2011 г., докато BG40 загуби 0.75% от стойността си, приключвайки на ниво от 103.16 пункта.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg