Ст. Николов: Можем да очакваме корекция в положителна посока

1018
Ст. Николов: Можем да очакваме корекция в положителна посока

© Profit.bg

За втори пореден ден наблюдавахме положителна търговска сесия на БФБ-София в четвъртък, като основната движеща сила е промяната на състава на индексите на борсата и продиктуваното от това събитие ребалансиране на индексните сертификати, коментира Стоян Николов, генерален мениджър на ПФБК, за Profit.bg.

Въпреки това, ликвидността на родната борса остава сравнително ниска при отсъствието на по-големи институционални инвеститори и ценовите нива продължават да бъдат определяни от схоластични сделки при висока волатилност.

Вероятно и през следващите търговски сесии ще продължи липсата на ясна посока, като очакваме едва към края на месеца да има известно оживление покрай датите за традиционна преоценка на договорните и пенсионни фондове, допълва Николов.

Важно е да се отбележи, че SOFIX и другите индекси достигнаха относителни нива на подкрепа през изминалата седмица и можем да очакваме техническа корекция в положителна посока, смята още Стоян Николов.

В обозримо бъдеще, интерес за инвеститорите ще представлява заявената готовност на правителството в лицето на АП за продажбата на държавния дял както в борсовия оператор, така и в дружества от енергийния сектор, докато в по-краткосрочен план от особена важност са отчетите за 1-во тримесечие на 2012 (за публикуване до края на м. Април) и силната корелация на БФБ-София с настроенията на световните финансови пазари, завършва експертът.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg