Ст. Николов: Нисколиквидната търговия ще продължи

723
Ст. Николов: Нисколиквидната търговия ще продължи

© profit.bg

Положителната търговска сесия на БФБ от вторник не беше повлияна от речта на Бернанке и негативните обрати на европейските пазари, въпреки удължаването на сесията у нас, и всички български индекси затвориха с повишение, коментира за Profit.bg Стоян Николов, генерален мениджър на ПФБК.

Най-активни по време на търговията останаха АДСИЦ като Буллeнд Инвестмънтс и Еларг Фонд за земеделска земя, а при другите сегменти Химимпорт с оборот от 120 хил. акции, но без изменение в цената, следван от Енемона, Формопласт и Етропал.

Най-високи дневни изменения в цената регистрираха дружества, при които оборотът остана незначителен, което продължава да се утвърждава като тенденция поради голямата разлика в котировки „купува” и „продава”, като сред най-положителните движения се откроиха Юрий Гагарин, Актив Пропъртис, Индустриален капитал Холдинг и Меком.

Лидери сред губещите за деня бяха Фонд Имоти, Сила Холдинг и Холдинг Пътища, допълва експертът.

И през следващите няколко летни седмици очакванията са за нисколиквидна търговия, водена предимно от спекулативни сделки и без особени изменения в нивата на индексите, завършва Стоян Николов.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg