Търговите предложители на Оргахим ще придобият 100% от компанията (  5ORG  )

1195
Търговите предложители на Оргахим ще придобият 100% от компанията

© Оргахим

В резултат на отправеното от Уайтбийм Холдингс Лимитид, Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитид и Поликолор АД търгово предложение към акционерите на „Оргахим” АД, са достигнати 95 на сто от гласовете в общото събрание на дружеството.

В резултат, търговите предложители имат право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупят акциите с право на глас на останалите акционери, без да е необходимо тяхното съгласие, на цена по-голяма или равна на цената по търговото предложение (90 лв.). В този случай дружеството може да престане да бъде публично.

Също така, всеки акционер има право да изиска от търговите предложители да изкупят неговите акции с право на глас в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение, на цена по-голяма или равна на цената по търговото предложение. Търговите предложители са длъжни да изкупят акциите в срок 30 дни от получаване на искането.

Оргахим АД-Русе, 5ORG – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Kaykay
# 0
14:06 | 18 June 2012
Always the best content from these prodigious wirerts.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Трансформация на тютюневата индустрия. Как го прави БАТ?

Вижте какво заяви Крис Проктър - главен научен директор на Бритиш...