Търговите предложители на Оргахим ще придобият 100% от компанията (  5ORG  )

1161
Търговите предложители на Оргахим ще придобият 100% от компанията

© Оргахим

В резултат на отправеното от Уайтбийм Холдингс Лимитид, Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитид и Поликолор АД търгово предложение към акционерите на „Оргахим” АД, са достигнати 95 на сто от гласовете в общото събрание на дружеството.

В резултат, търговите предложители имат право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупят акциите с право на глас на останалите акционери, без да е необходимо тяхното съгласие, на цена по-голяма или равна на цената по търговото предложение (90 лв.). В този случай дружеството може да престане да бъде публично.

Също така, всеки акционер има право да изиска от търговите предложители да изкупят неговите акции с право на глас в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение, на цена по-голяма или равна на цената по търговото предложение. Търговите предложители са длъжни да изкупят акциите в срок 30 дни от получаване на искането.

Оргахим АД-Русе, 5ORG – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Kaykay
# 0
14:06 | 18 June 2012
Always the best content from these prodigious wirerts.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg