Търговията отново се крепи на една-две компании

783
Търговията отново се крепи на една-две компании

"Търговията на БФБ и в четвъртък отново се крепи, благодарение на една - две компании. Общо 20 573 акции на Унифарм смениха собственика си в ранната търговска сесия. Последната сделка е при цена от 6.38 лв. за лот, което е понижение за деня от 1.85%. Средната стойност на транзакциите до момента е 6.596 лв. за лот.

По-високи обеми на търговия се наблюдават и при Софарма, където имаме 11 300 изтъргувани книжа. Акциите на фармацевтичната група поскъпват в ранните часове на борсовата сесия с 0.51%, до 3.92 лв. за бройка.

Пазарът реагира позитивно на оповестените в сряда положителни новини от Алкомет. Книжата на компанията от Шумен поскъпват с близо 2.0%, до 3.396 лв. за лот.

Да припомним, че по данни на Алкомет произведената месечна продукция през август е достигнала 4 544 т., като приходите от продажби за месеца са 23.22 млн. лв. „Това са най-високите резултати, постигнати от дружеството от неговото създаване", отчетоха от публичната компания.

Оттам допълниха също така, че за първи път в историята на дружеството месечното производство на пресова продукция достига 1 520 т., се казва още в официално съобщение.

Спрямо първите осем месеца на 2009 г. произведената продукция бележи ръст от 15.98%, а приходите от продажби отчитат увеличение с 39.02%.

Общият оборот на регулиран пазар за над час активна търговия на БФБ е 286 601 лв.

Основните индекси на борсата ни отчитат понижение - SOFIX (-0.05%, 391.97 пункта) и BG 40 (-0.47%, 111.86 пункта).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Capital Market
# 0
13:09 | 9 September 2010
В началото на започналия бичи пазар на българската фондова борса желаещите да продават акциите си са малко, а пък още по-малко са желаещите да продават собствеността си. Активите могат да бъдат както финансови, така и нефинансови. Акциите са документ за собственост в капитала на съответното акционерно дружество, като в България обикновено се издават депозитарни разписки от Централния депозитар АД.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg