Търговията с Меком събуди заспалите спекуланти на БФБ

2398
Търговията с Меком събуди заспалите спекуланти на БФБ

© profit.bg

Търговията с акциите на Меком АД събуди заспалите спекуланти на БФБ в горещите летни дни. През последните 3 дни се изтъргуваха близо 28 млн. акции, като цената правеше големи процентни изменения и в двете посоки.

Нека първо споменем малко предистория за дружеството. Преди около месец "Дар финанс" ЕООД придоби 40.851% от капитала на "Меком" АД, а "Експат капитал" АД други 6.8%.

Продавач на дяловите участия бе Уляна Димоларова, която е частен съдия-изпълнител. Преди тази продажба в Централен депозитар е отчетено дялово участие от 81.74% на Уляна Димоларова, което отговаря на дяловото участие на Стефан Райчев Иванов, мажоритарен допреди това собственик на "Меком".

Малко преди да излезе тази инфорамция, 22 млн. акции на "Меком", или близо 40% от капитала, бяха прехвърлени на цена от 0.102 лв., или общо 2.25 млн. лв.

"Дар финанс" се свързва с Александър Тилев (управител на фирмата заедно със Любомир Стоев), който е съдружник със Николай Василев в "Експат капитал".

В последните два дни явно Уляна Димоларова продава остатъчния дял в дружеството. Вчера и до момента днес минаха общо над 27 млн. акции, като най-големият обем мина на ниво от 2 стотинки вчера.

Преди да бъдат прехвърлени около 20 млн. акции на споменатите 2 стотинки по време на вчерашната сесия, цената преди 2 дни бе свалена с 47% до 5.4 стотинки. Вчера денят протече в разпродажби, докато не бе прехвърлен пакетът, след което последва скок до 3.5 стотинки, или 175% над най-ниската цена.

Тази сутрин в началото на сесията последва нов натиск, като остатъчен пакет от около 2 млн. акции, вероятно на ЧСИ-то, бе пласиран на 2.2 стотинки. След което цената скочи над 2 пъти до близо 5 стотинки.

Към момента търговията се стабилизира на нива около 4 стотинки за акция.

В последните 3 дни се наблюдаваха големи оферти по позицията и от двете страни, като големите пакети бяха прехвърлени явно на договорена цена. Интересните събития от последните 3 дни определено заслужават вниманието на КФН. От дружеството не са обявявали каквато и да е информация във връзка с прехвърлянето на акциите на бившия мажоритар в ръцете на частен-съдия изпълнител и причините за това.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg