Търговото за Формопласт е на цена от 1.17 лв.

1105
Търговото за Формопласт е на цена от 1.17 лв.

„Съветът на директорите на Формопласт АД счита, че предложението е за закупуване на акциите при цена 1.17 лв. за акция е справедливо, тъй като за оценка на цената са използвани и правилно приложени изискваните от закона оценъчни методи", се казва в становище на Съветът на директорите на дружеството във връзка с представеното им на 30.09.2010 г. от "Пластхим-Т" АД търгово предложение.

„Към момента на оценката акциите на Формопласт АД се търгуват активно на регулиран пазар, което изисква при определяне на тяхната справедлива цена да бъдат отчетена и текущата пазарна цена. Считаме че, търговото предложение е справедливо към акционерите, до които е адресирано, тъй като се предвижда, и е социално оправдано, акционерите да получат еквивалента на притежаваните от тях акции по предложената справедлива цена.", заявяват от СД на Формопласт.

„Предложението е справедливо към акционерите и с оглед развитието на дружеството в бъдеще. Предложената цена, отразява всички очаквания на мениджмънта за положително развитие на бизнеса. „Пластихм-Т" АД е посочил в търговото предложение, че възнамерява да запази основната дейност на Формопласт АД, като усилията основно ще са насочени към подобряване на финансовото състояние на дружеството, увеличаване на приходите от развиваните дейности и повишаване на рентабилността им Осъществяването на предвидената инвестиционна програма съдържа значителен бизнес риск.", се казва още в становището.

„С отправяне на търговото предложение са дава възможност на акционерите да получат безрисково и към настоящия момент еквивалентна равностойност на бъдещите прогнозни печалби. Приемането на търговото предложение няма да има негативни последици върху служителите и трудовата заетост в дружеството, доколкото „Пластихм-Т" АД е декларирал в търговото предложение, че не предвижда настъпването на съществени промени в броя на заетите лица в дружеството, съответно в условията по трудовите им договори.", казват още от Формопласт.

Предложителят ще запази досегашното място на дейност на „Формопласт" в гр. Кърджали.

Приемането на търговото предложение от акционерите е в полза на дружеството, защото ще концентрира собствеността и съответно, финансовата подкрепа, която „Пластихм-Т" АД може да окаже на „Формопласт" АД. На Съвета на директорите не е известно да е налице споразумение за съвместно упражняване правото на глас по акции на „Формопласт" АД.

Членовете на Съвета на директорите на "Формопласт" АД не притежават акции от капитала на дружеството, поради което никой от членовете на Съвета на директорите не разполага с правна възможност да приеме настоящето търгово предложение. Търговото предложение, както и това становище, са представени на служителите на „Формопласт" АД. Към настоящия момент в дружеството не е постъпвало становище от представители на служителите, завършва съобщението.

Нека припомни, че през септември Еврохолд България АД сключи сделка по продажба на 51% от участието си във Формопласт АД. На БФБ - София бяха прехвърлени на 17 септември 1 937 442 броя акции при цена 1.17 лв. или обща стойност на сделката - 2 266 807 лв. на извънрегулиран пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg