В Барселона обсъждат бъдещето на фондовите борси

960
В Барселона обсъждат бъдещето на фондовите борси

World Еxchаnge Congress 2010 започна в Барселона, Испания. Събитието се провежда за пета поредна година и e водещият форум за индустрията, където се планират стратегии, специалисти обменят опит и информация, обсъждат се иновации. Всяка година форумът събира над 250 експерти по капиталови пазари и фондови борси от целия свят.

Във всяко издание над 70 докладчици поставят на дискусия най-интересните теми и проблеми за бизнеса. За 5 години във форума са участвали представители на 38 нации от 5 континента. Идеята на организаторите е да се очертаят перспективите за развитието на световните капиталови пазари в средно- и дългосрочен аспект

Тазгодишният форум продължава до 25 март. Делегатите обсъждат бизнес модели за развитие на капиталовите пазари в несигурната икономическа среда; възможности за привличане на нови финансови потоци към борсите; идеи за диверсификация и растеж; решения за преодоляване на предизвикателствата пред индустрията.

В последния ден вниманието на участниците във форума ще се фокусира върху дейността и състоянието на фондовите борси в развиващите се пазари, към които принадлежи и България.

Във форума участва бившият Председател на Борда на директорите на Българската фондова борса Виктор Папазов. Поканата от организаторите е отправена към него миналата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg