В Зърнени храни България ще се влеят редица дружества на Химимпорт

2484
В Зърнени храни България ще се влеят редица дружества на Химимпорт

„Химимпорт груп” ЕАД, гр.София ще се влее в „Зърнени храни България” АД, според официално съобщение на компанията. Също така са предприети са действия от страна на Управителния и Надзорния съвет на „Зърнени храни България”относно привеждане на правния статут на дружеството в Холдинг по смисъла на Глава Осемнадесета от Търговския закон.

След приключване на процедурата по вливане в холдинговата структура на „Зърнени храни България” АД ще влязат мажоритарни участия в капитала на дружества с разнороден предмет на дейност като – „Проучване и добив на нефт и газ” АД, “Слънчеви лъчи Провадия” ЕАД, „Порт Балчик” АД, „Химимпорт фарма” АД, „Булхимтрейд” ООД, „Зърнени храни грейн” ЕООД и др.

От „Химимпорт груп“ ЕАД е предоставена информация за проведени преговори с „Химимпорт Инвест“ АД за осъществяването на вътрешногрупово преструктуриране, в резултат на което мажоритарен пакет акции от капитала на „Асенова крепост“ АД /над 50% от емитираните акции/ да бъде прехвърлен в собственост на „Химимпорт груп”ЕАД – след приключване на процеса по преобразуване чрез вливане на „Холдинг Асенова крепост“ АД в „Асенова крепост“ АД и преди осъществавянето на процеса по преобразуване чрез вливане на „Химимпорт груп“ ЕАД в „Зърнени храни България“ АД.

Решенията и съставените документи подлежат на одобрение от страна на Комисията за финансов надзор и Общото събрание на акционерите на „Зърнени храни България”АД.

„Финализирането на процеса по преобразуване чрез вливане ще доведе до консолидиране на процесите в холдинговата компания - „Зърнени храни България”АД, което ще допринесе за по-добра координация, по-ефективен контрол и вземането на по-ефективни управленски решения. Ще се елиминира дублирането на дейности във фирмите в рамките на холдинга, ще има профилиране, като всяка по-значима дейност ще бъде обособена в отделно дружество, напр. търговия със селкостопански продукти, търговия с петролни продукти, търговия с полимери и производните от тях и др.“, се казва още в официалното съобщение на дружеството.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg