Виваком с 27.6 млн. лв. печалба за първите шест месеца на 2012

938
Виваком с 27.6 млн. лв. печалба за първите шест месеца на 2012

© profit.bg

Печалбата на Виваком за първите шест месеца на 2012 г. нараства с 43% до 27.56 млн. лв. в сравнение със същия период на миналата година. Това показва финансовият отчет на телекома за полугодието, който беше публикуван днес.

Продължава увеличение на приходите от мобилни, телевизионни и пакетни услуги, информират от компанията. Запазващата се тенденция от началото на годината ръстът в мобилния сегмент да компенсира изцяло спада във фиксирания води до увеличение в общите приходи на Виваком с 3.8% в сравнение със същия период на миналата година до 444.3 млн. лв.

Приходите от мобилни продукти и услуги нарастват с повече от 15% до 198.4 млн. лв. за първото шестмесечие на годината спрямо същия период на 2011 г., докато при фиксираните линии е отчетено 4.1% намаление до 245.9 млн. лв.

Клиентите на мобилните услуги на Виваком нарастват с 22% на годишна база.

Телевизионната услуга на Виваком регистрира ръст от 98% на годишна база. Очаква се увеличението в този сегмент да продължи, особено след въведената през юни нова IPTV платформа, която позволява на потребителите на ТВ-услугата на телекома да записват, превъртат, спират на пауза канали и да достъпват интернет приложения от телевизионния екран, без това да променя крайната цена на продукта.

Компанията има наличности по банкови сметки и краткосрочни банкови депозити в размер на 187.7 млн. лева в края на първата половина на годината.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Хасан
# 0
19:07 | 20 July 2012
При положение, че нямат много телевизионни клиенти е нормално да имат 98 % ръст.. Направо безплатна реклама е тая статия.. за по-малко разбиращите хора е шаш и паника ... щом е толкова печеливша фирма, защо вече е продадена ?
.
# 1
14:07 | 17 July 2012
Малко пари ми се струват ...60-70 милиона на година....
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg