Бритиш Американ Табако представи у нас glo™

9990
Бритиш Американ Табако представи у нас glo™

© БАТ България

Бритиш Американ Табако представи на българския пазар glo™ – най-новото иновативно устройство на компанията за нагряване на тютюн. То предлага потенциално по-малко рискова алтернатива, тъй като при употребата му тютюнът се нагрява, а не изгаря.

glo™ е основният продукт на БАТ в категорията устройства за нагряване на тютюн. glo™ е уникален продукт по отношение на своя изчистен дизайн и практичност на използване: има един единствен бутон, който свети, а веднъж заредено, glo™ може да се ползва до 30 сесии.

Устройството нагрява тютюна до приблизително 240°C. Не го изгаря и затова не се образува пепел, като миризмата е много по-малко*. Като резултат от нагряването се формира пара, която съдържа около 90-95% по-малко токсични вещества спрямо дима от конвенционална цигара**, като това прави този процес потенциално по-малко рисков спрямо тютюнопушенето.

glo™ използва Dunhill Neostiks™ – специални тютюневи стикове, разработени ексклузивно за устройството, така че да предоставят на потребителите автентичен тютюнев вкус с нагряващата технология на glo™. На българския пазар са налични три разновидности на стиковете: Navy Blue, Yellow и Green.

„Изключително сме горди, че БАТ България се присъединява към глобалната трансформация на тютюневата индустрия. glo™ е технология на бъдещето, която отговаря на очакванията на потребителите. Едно от основните му предимства е, че е иновативен и потенциално по-малко вреден премиум продукт, който е модерен и изключително лесен за употреба. Именно това го прави революционен продукт“, коментира Мила Маречкова, управител и директор маркетинг и търговия, БАТ България.

Технологията на glo™ е разработена в центъра за проучвания и развойна дейност на БАТ в Саутхемптън, Великобритания, и е резултат от работата на над 100 учени и експерти в различни области.

„През последните 6 години сме инвестирали над 2.5 млрд. долара в продуктите ни от следващо поколение, сред които е и glo™", коментира д-р Джеймс Мърфи, ръководител направление „Намален риск“ на БАТ. "Провели сме редица обширни и задълбочени проучвания, които показват, че тези наши продукти отделят значително по-малко и по-ниски нива на токсични вещества, в сравнение с конвенционалните цигари, а резултатите ни съответстват с тези на редица уважавани световни здравни организации.“

С пускането на glo™ на пазара в България страната се присъединява към нарастващия списък от държави, където устройството на Бритиш Американ Табако е вече в продажба. Сред тях са Япония, Южна Корея, Швейцария, Канада, Русия, Румъния, Италия, Сърбия, Хърватия, Казахстан, Украйна, Гърция, Чехия и Полша.

„Намираме се в много значим момент за нашата компания, а glo™ е част от основния ни фокус като компания", заяви Едуардо Кастанеда, изпълнителен директор на БАТ България.

"Българският пазар е изключително важен за БАТ в глобален аспект и вярваме, че най-важното нещо е, че glo™ може да донесе резултати в няколко насоки – за потребителите, които ще могат да избират между различни продукти с потенциално намален риск, както и за обществото, за което ще има резултат от потенциален прогрес за намаляването на вредата от тютюнопушенето.“ 

* В сравнение с конвенционалните цигари, когато са запалени. Тези характеристики не означават непременно, че този продукт е по-малко вреден от другите тютюневи изделия.
** При сравнение между стойностите на 9 вредни компонента, налични в дима на стандартната цигара 3R4F (около 9 мг катран) и в парата, отделяна при нагряване на тютюн чрез glo™, за които Световната здравна организация препоръчва намаляване поглъщането им с цигарения дим. Тази характеристика не означава непременно, че този продукт е по-малко вреден от другите тютюневи изделия.  

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Zatiye Sadulova
# 0
18:09 | 13 September 2019
Zdr iskame da stanem vashi distributori
Михаил
# 1
23:12 | 27 December 2018
Перезвоните мне пожалуйста 8(911)290-50-37 Антон.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg