Броени часове до IPO-то на Дронамикс Кепитъл

1241
Броени часове до IPO-то на Дронамикс Кепитъл

© Дронамикс

Часове ни делят до шестото листване на Пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM (Bulgarian Enterprise Accelerator Market).

Утре (2 декември) Дронамикс Кепитъл ще се опита да набере максималните 3 млн. евро. Компанията ще предложи 5 334 081 акции с емисионна цена от 1.10 лева.

Поръчки ще могат да се подават, както днес, така и от 9.30 до 14 часа утре.

За разлика от Смарт Органик, където важно беше времето на подадената поръчка, при Дронамикс Кепитъл закупените акции ще се разпределят пропорционално на общия брой подадени заявки.


Още за компанията

Дронамикс Кепитъл ЕАД е специално създадено дружество с цел да се предостави достъп на инвеститорите до технологичния стартъп "Дронамикс", който от 2014 г. работи по създаването на безпилотни самолети за доставки на товари. Компанията оперира паневропейска мрежа за дронпортове, която обхваща повече от 38 летища в 12 европейски държави.

Мисията на Дронамикс е да революционизира транспорта на стоки, като съкрати разходите и времето за доставка. За целта компанията разработва нов тип товарен самолет („Черният лебед“).

Непосредствено след публичното предлагане, Dronamics Global ще разкрие пред света „Черният Лебед“ (Black Swan) - усъвършенстван безпилотен самолет, който ще бъде най-икономичният товарен самолет, създаван някога.

Представянето на първия произведен самолет в пълни размери от компанията ще се излъчва онлайн на 7 декември в канала на компанията в YouTube.

В какво компанията ще вложи набраните средства

90% от средствата ще бъдат инвестирани в Dronamics Global Limited – компанията-майка, под формата на стандартизираният инструмент за инвестиции в стартъпи SAFE (Simple Agreement for Future Equity), въведен от акселератора Y Combinator и наложил се като еталон във финансиранията на хиляди бързо-растящи високо-технологични компании по цял свят. При следващия рунд на дялово инвестиране в Дронамикс, този инструмент SAFE се конвертира в акции на Dronamics Global Limited на преференциална цена. С останалите 10% ще бъдат заплатени разходите по предлагането и оперативните разходи по функционирането на Дрoнaмикс Кепитъл ЕАД в дългосрочен план.

Инвеститорите в компанията

Инвеститори в компанията са водещи предприемачи и мениджъри в сферата на авиацията, логистиката и технологиите от САЩ, Европа, Африка и Азия, както и рисковите фондове Founders Factory (Великобритания), Speedinvest (Австрия) и Илевън Кепитъл АД (България). ДРОНАМИКС е и първият стратегически партньор на IATA за безпилотни летателни апарати в целия свят.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg