Булгартабак холдинг разпределя 42.8 млн. лв. за дивидент

774
Булгартабак холдинг разпределя 42.8 млн. лв. за дивидент

Общото събрание на акционерите на Булгартабак холдинг АД взе решение за разпределението на 42.877 млн. лв. под формата на дивидент, става ясно от информация, публикувана на X3News.

Брутният дивидент на акция е 5.82 лв. за лот, а акционерите физически лица ще получат 5.529 лв., след приспадането на 5% данък.

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар като акционери на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата, а именно на 13 юли 2017 г.

Гласуваният дивидент е един от най-големите, които публична компания ще разпредели между акционери си. По-голяма сума ще бъде разпределена единствено от ЧЕЗ Разпределение България, посочи преди две седмици справка на Profit.bg

Седем компании и над 150 млн. лв. дивидентДвете най-сериозни суми ще бъдат разпределение от ЧЕЗ Разпределение България и Булгартабак Холдинг

Акциите на Булгартабак холдинг добавят 2.76% от началото на 2017 г., до ниво от 41 лв. за брой. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg