Чехи купуват компанията, бутилираща Pepsi у нас

2401
Чехи купуват компанията, бутилираща Pepsi у нас

© Pixabay

Чешката компания „Карловарске минерални води” иска да придобие българската компания „Куадрант Бевъриджис”, която е официален бутилировач у нас на продуктите на PepsiCo (Pepsi, Mirinda, 7UP, Evervess, Gatorade). Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на Комисията за защита на конкуренцията.

Чешката компания, чието седалище се намира в Карлови Вари, се занимава с производство, бутилиране и износ на минерална и изворна вода с търговски марки Mattoni, Magnesia, Aquila, Podebradka и Dobra Voda, както и дистрибуция на безалкохолни напитки Granini, Yo, Schweppes и Dr. Pepper в Чехия и Словакия, пише в съобщението.

Предметът на дейност на българското дружество включва производство, бутилиране и дистрибуция на безалкохолни напитки, които включват продуктите на PepsiCo (Pepsi, Mirinda, 7UP, Evervess), негазираните напитки PRISUN и Физи, студения чай Lipton и трапезна вода Bellissima. Дружеството е дистрибутор също така на ароматизирани води VitaminWell и Qwell, както и на енергийната напитка Rockstar.

Очаква се операцията по придобиване на 99.59% от българското дружество да окаже въздействие върху следните съответни продуктово-географски пазари в страната:

  • Пазар на производство и бутилиране на безалкохолни (газирани и негазирани) напитки;
  • Пазар на производство и бутилиране на газирана и негазирана вода;
  • Производство на наливна вода;
  • Пазар на търговия на едро с безалкохолни напитки и бутилирана и наливна вода

Белгийска компания купува „Девин“ АД за 120 млн. евроЛидерът на българския пазар за бутилирана вода „Девин“ АД ще бъде закупен от белгийската компания Spadel за минерална и изворна вода

„Куадрант Бевъриджис” е един от големите работодатели в България, като компанията притежава завод за бутилиране във Велико Търново и търговски звена във всички краища на страната.

Компанията е джойнт венчър на фирмите „Куадрант Юропиън Бевъриджис” и PepsiAmericas, като работи на българския пазар от 2007 г., става ясно от официалния сайт на дружеството.

Съобщението, публикувано на сайта на регулатора, е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, пише в документа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg