Credit Suisse избра Карол Капитал Мениджмънт за партньор у нас

5111
Credit Suisse избра Карол Капитал Мениджмънт за партньор у нас

От началото на 2020 г. Карол Капитал Мениджмънт стартира сътрудничество на българския пазар с швейцарската финансова институция Credit Suisse.

Двете компании имат сключено споразумение за предоставяне на финансови продукти с гарантирана главница.

Credit Suisse e eдна от водещите финансови институции, базирана в Швейцария. Финансовият гигант, който има над 150-годишна история, управлява активи по цял свят на стойност 1.35 трилиона швейцарски франка.

Наред с множеството финансови продукти, които компанията предлага, тя има богато портфолио от продукти с гарантирана главница, или т.нар. структурирани финансови продукти.

„Ние търсим традициите и експертизата на реномираните глобални финансови институции в стремежа си да развиваме процеси и продукти в Карол. След дългогодишното ни, вече прераснало в регионално, партньорство с Schroders, новото ни начало с Credit Suisse ще ни позволи да предлагаме на клиентите ни защита на инвестираните средства“, коментира основателя на финансова група Карол Станимир Каролев.

Български фонд с близо 30% доходност през 2019 г. Ключов фактор за силното представяне на Адванс Източна Европа е позитивното развитие на руския пазар през изминалата година

Карол Капитал Мениджмънт е стратегически партньор за българския пазар на взаимните фондове на британския асет мениджмънт гигант Schroders от 2012 г., а от миналата година двете компании започнаха сътрудничество и в Румъния.

В съвместната си дейност с Credit Suisse управляващото дружество на Карол ще стартира с частно предлагане на продукти със 100% гарантирана главница.

„Насочихме се към този сегмент, защото смятаме, че в условията на пазарна несигурност и нулеви лихви, при същевременно огромен дял от спестяванията на домакинствата в банкови депозити, българският спестител има нужда от сигурни инвестиции с гаранция на главницата“, коментира Даниел Ганев, изпълнителен директор на Карол Капитал Мениджмънт.

За Карол Капитал Мениджмънт

Карол Капитал е една от водещите асет мениджмънт компании в България с повече от 15 години опит в инвестирането. Дружеството управлява активи на частни клиенти, фирми, пенсионни фондове, фондации и университети.

Благодарение на опитния си инвестиционен екип, компанията осигурява отлична доходност както на глобалните, така и на регионалните пазари – един от фондовете на дружеството, „Адванс Източна Европа“ е най-добре представилия се български фонд за 2019 г., с над 30% доходност.

Карол Капитал е първият партньор на швейцарската финансова институция Credit Suisse в България и партньор за България и Румъния на асет мениджмънт гиганта Schroders.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg