Diabetes:M – инвестиция в бъдещето за хората с диабет

1052
Diabetes:M – инвестиция в бъдещето за хората с диабет

През последната година Сирма Медикъл Системс успя да реализира символична революция в пазара на мобилни приложения за проследяване и контрол на състоянието на диабетици.

За по-малко от десет месеца компанията пусна на пазара изцяло нови версии на пилотния си продукт – Diabetes:M за платформите Android и iOS.

През този период бе създаден и уеб интерфейс, достъпен през сайта на приложението – www.diabetes-m.com. В него потребителите могат да достъпят данните си през всеки компютър свързан с интернет.

Това направи българската разработка една от най-популярните в света – приложението е изтеглено повече от 370 хил. пъти и има близо 60 000 активни потребители от 198 държави.

Diabetes:M е мобилно приложение за проследяване на състоянието на хора, страдащи от всички типове диабет или преддиабетно състояние. То намалява рисковете от усложнения, свързани със заболяването и позволява на лекуващия специалист да вземе бързи и информирани решения за терапията на пациента.

Приложениeто дава възможност на потребителите да следят всеки аспект от своето заболяване. Това им позволява да взимат по-добри решения в ежедневието си, което води до по-добър контрол на нивата на кръвна захар и значително намалява опасността от появата на критични ситуации.

Основната част на приложението е безплатна и предоставя на потребителите пълен набор от средства за запис на техните данни и анализ на информацията чрез детайлни графики и диаграми.

Платената функционалност премахва рекламите от приложението и отключва множество допълнителни екстри, които спестяват време и дават по-задълбочен анализ на състоянието на потребителя.

Една най-уникалните възможности на Diabetes:M е нововъведената функция Patterns. Чрез нея приложението анализира данните, въведени от потребителя и сигнализира за открити често повтарящи се проблемни ситуации, както и възможни причини за тяхната поява.

Това помага едновременно за нормализиране на нивата на кръвната захар и положителна промяна в поведението на потребителя.

Според съвместно проучване, направено през 2016 г. от учени от Харвард, Световната здравна организация и над 500 други изследователи, цената за лечение на диабет в световен мащаб е над 825 милиарда долара годишно.

С оглед на постоянно увеличаващите се разходи в тази сфера, приложения, като Diabetes:M, ще имат значителен ефект в правилното управление на заболяването, следователно могат да станат ключов фактор за намаляването на тези разходи - както на национално, така и на международно ниво.

От Сирма съобщават, че до месец ще приключат работата и по най-новото попълнение към функционалността на приложението – модул за лекари, чрез който специалистите могат да следят резултатите на пациентите си в реално време.

Тази новина предизвика сериозен интерес в медицинските среди и вече има заявки за участие от лекари в цялата страна и чужбина.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg