Diabetes:M с iOS версия и разширен абонаментен план

1318
Diabetes:M с iOS версия и разширен абонаментен план

© Google Play

Сирма Медикъл Системс, част от Сирма Груп, обяви пускането на iOS версия и разширен абонамент за най-популярното си мобилно приложение Diabetes:M. С над 300 000 инсталации и повече от 50 000 активни потребители, приложението за устройства с операционната система Android придоби огромна популярност.

То помага на диабетно болните да управляват лесно дневника за самоконтрол на диабета в движение - от всяка точка и по всяко време. Решението е предпочитано от пациенти и лекари, защото улеснява пациентите да постигнат контрол върху един от най-времеемките етапи при наблюдение на диабета – проследяване и документиране на всеки детайл и изследване, свързани с диабета, хранене и дневен режим, и така да управляват ефективно диабетното състояние.

Наскоро, разработчиците от Сирма Медикъл Системс въведоха няколко значими подобрения в приложението Diabetes:M, свързани с потребителския интерфейс, като направиха работата с него по-лесна и удобна. Най-важното за пациенти и лекари обаче, остана дълго чаканата премиера на iOS версията, която вече може да се свали от  Apple App Store.

Също като Android версията, новото приложение е оптимизирано за работа със смартфоните iPhone и таблетите iPad, съобразявайки се със спецификите на всяко от устройствата. Версията iOS е почти идентична с версията за Android. Тя съдържа всички функционалности и вече се използва от хиляди диабетно болни потребители.

Независимо дали става въпрос за наблюдение на диабет тип 1 или 2, гестационен диабет, преддиабетно състояние или наблюдение жизнените показатели на член на семейството, Diabetes:M им предлага удобен електронен дневник за техните най-важни показатели.

Приложението проследява почти всички аспекти на диабетното лечение и предлага подробни справки, таблици и статистика. Потребителят може да изпрати тези справки по имейл на своя личен лекар или наблюдаващ лекар. Diabetes:M предлага разнообразни инструменти, които позволяват на използващите го да открият тенденцията за промени в нивата на кръвната глюкоза, да изчислят базалния инсулин и бързодействащ инсулин/инсулинов аналог (болус), използвайки високоефективен и иновативен болус калкулатор.

То разполага също и с база данни с хранителната стойност на групи храни, която позволява на потребителите да следят показателите на дневния прием на храна и свързаните показатели за определяне на болуса за съответното хранене, както и необходимото време за упражнения или движение. Има и опция за напомнящи съобщения, така че да не се пропуска поредната проверка.

Diabetes:M може да анализира стойностите на импортираните данни от различни глюкомери и инсулинови помпи посредством експортиране на файлове от съответните софтуерни системи за управление на диабетното състояние. Всички базови функционалности са достъпни безплатно.

С пускането на iOS версията на приложението, компанията предлага и нова много важна услуга – разширен абонамент, който съдържа нови и атрактивни функционалности:

  • дисплей без реклами  – абонаментният план изключва рекламите от приложението;
  • два допълнителни профила  – потребителят може да настрои два допълнителни профила, които използват пълната функционалност на приложението. Това му позволява да следи диабетното състояние на своите близки, дори и на домашния си любимец;
  • допълнителни лабораторни резултати – може да се добави цялостен метаболитен панел, тестове за работа на бъбеците и много други;
  • разширена база данни за храни – това позволява по-широк достъп до хранителни бази данни (от външни източници), както и опция за запазване на конкретни храни като храни или ястия;
  • синхронизация  – автоматично синхронизира няколко устройства при смяна на данните. Позволява на потребителя да използва всяко свое мобилно устройство за лесно проследяване на състоянието;
  • справки  – генерира справки в PDF или XLS формати.

Всяка от тези функционалности е създадена, за да помогне на диабетиците да проследяват лесно своето състояние, като им спестява време, усилия и не ги разсейва с излишен рекламен шум. Разширеният абонамент в момента се предлага само за iOS версията, но в края на месец март предстои пускането на същия абонаментен план и за Android версията.

В следващите няколко месеца Sirma Medical System ще предложи допълнителни подобрения и функционалности, както и уеб базиран потребителски интерфейс. Това ще даде на потребителите повече начини за проследяване и анализ на техните данни, помагайки им да преодолеят затрудненията, рисковете и да оптимизират разходите си при управление на диабетното състояние.

Към днешна дата приложението има над 300 000 инсталации и над 50 000 активни потребители. Diabetes:M е добре познато, прието и препоръчвано от медицинските специалисти на техните пациенти.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...