Diageo подписа дългосрочен договор за дистрибуция с Avendi

3747
Diageo подписа дългосрочен договор за дистрибуция с Avendi

Водещата световна компания в дистрибуцията на алкохолни напитки Diageo и екипът на Avendi България подписаха нов 10-годишен договор. Новината, която е рядкост за алкохолния бизнес у нас (обикновено контрактите за дистрибуция между компаниите се подписват за не повече от 3 години), съобщи лично Ренато Юрич, генерален мениджър на Diageo за Европейски партньорски пазари, Близкия Изток и Северна Африка. Той пристигна в България, специално за да положи подпис под 10-годишния договор с Avendi и заяви, че българските му колеги са спечелили доверието му с изключителния си професионализъм и бързите темпове на развитие на компанията."Това, на което ме е научил животът за всеки вид успех, професионален или личен, е, че има едно единствено критично важно нещо. И това не са парите, не е великата стратегия, нито дори фантастичната идея. Невъзможно е да постигнеш каквото и да било в живота без силна и постоянна връзка, основана на доверие и взаимно уважение. Искрено вярвам, че днес сме се събрали тук, за да отпразнуваме силната връзка между 2 компании, и че и двете страни са готови за още и продължават да се питат "Колко високо е горе?" и "Какво трябва да направим, за да стигнем заедно там?". Ето затова сме днес тук", заяви Ренато Юрич, който още си спомня първото си посещение у нас през далечната 1995 г., когато среща група непознати младежи, които го канят на масата си в столичен ресторант. Той попитал какъв е поводът за празненството, а те му отговорили, че са се събрали, просто за да се веселят. Още тогава Ренато си спомня, че е видял потенциала на нашата страна, а днес се радва, че заедно с Diageo и Avendi са част от най-хубавите моменти на българите - моментите, в които те празнуват живота и щастието. 


 

"През последните 3 години станахме свидетели на огромния растеж на България, в момента страната е най-големият пазар в региона за Diageo и безспорен лидер във вносния алкохол с 35% пазарен дял в категория Уиски", казва още Ренато Юрич и допълва: "Когато говоря за успеха на Diageo в България, трябва да имаме предвид, че той не би бил възможен без нашия изключителен, дългогодишен партньор в страната Avendi. Работим заедно вече 16 години, с последователен, ежегоден растеж в обеми и пазарни дялове за всички наши марки. Миналото е велико, без съмнение. Заедно сме изградили успешен бизнес със силна основа. Но сега е времето да насочим вниманието си към бъдещето, защото бъдещето е там, където планираме да прекараме остатъка от живота си", заяви още той по време на подписването на новия 10-годишен договор, който осигури на Avendi. 

"Подписването на този 10-годишен договор за дистрибуция между Авенди - лидер в маркетинга и дистрибуцията на потребителски стоки в България, и световния гигант Diageo – глобалния лидер в производството на напитки, ме кара да се чувствам изключително удовлетворена, мотивирана и вдъхновена за бъдещето и успехите, които съвместно ще постигнем. Diageo е стратегически важен партньор на Авенди. Дългосрочното ни партньорство ни дава увереност и амбиция да развиваме визията си за бизнеса. Непрекъснато се стараем да налагаме иновативни и модерни практики, инвестираме в най-съвременните системи и технологии, надграждаме и обогатяваме уменията на служителите ни и развиваме нашите талантливи хора. Даваме своя принос за развитието на българската икономика, като задаваме стандарти и лидерски пример", заяви по време на бутиковата церемония по подписването Юлиана Хартарска, управител на Avendi България.

На финала двамата си пожелаха Keep Walking! и отпиха глътка цитрусов коктейл с Johnnie Walker. 
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg