Дискордиа назначава над 1000 нови служители в следващите 3 години

905
Дискордиа назначава над 1000 нови служители в следващите 3 години

© Дискордиа

„Днес Дискордиа е в топ 3 на работодателите в транспортния сектор у нас по брой служители. Това за нас е огромна гордост и признание за всекидневните усилия, които полагаме, за да сме лидер във всяко отношение, обаче да си работодател не е само привилегия, но и отговорност“, сподели Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа и един от 10-е кандидати за приза „Мениджър на годината“ 2019.

Дискордиа - една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, отново бележи впечатляващ ръст по брой на служителите. Компанията заема челно място сред най-големите работодатели в сектора, като само за 2018 г. екипът на транспортния лидер е нараснал с 230 нови служители.

От началото на годината до сега Дискордиа е увеличила екипа си с нови 180 специалисти, като към момента служителите й наброяват 1052, и затвърди позицията си на предпочитан работодател в сферата на международния транспорт и логистиката.

„В Дискордиа винаги сме обичали предизвикателствата, защото те са факторът, който най-силно ни стимулира да сме иновативно мислещи и проактивни. Но ключова роля в успеха на компанията ни през годините със сигурност си остават служителите.


Стремим се да намираме подходящи попълнения за нашия екип и да търсим само качествени кандидати. Затова наш приоритет е да продължим да развиваме високоефективен модел на работа и постоянно да внедряваме най-новите програми за обучения и квалификация на служители, за да можем да отговаряме на всичките им нуждите и изисквания за успешно кариерно развитие“, допълни Христо Христов.

Благодарение на уникалните си бизнес практики и възможности за пълноценно кариерно развитие, Дискордиа успява да привлича към екипа си млади специалисти, кадри със солиден опит и мениджъри от високо ниво. Дискодиа се позиционира като най-бързо растящата компания в транспортния сектор.

За пълноценото развитие на екипа в компанията има внедрени система за оценка на развитието и компетенциите на всеки служител, индивидуално изготвени програми за обучение и външен коучинг за допълнителна специализация за ръководните позиции в компанията. Ръководителите в компанията държат много на хората с изявен потенциал, затова се стремят непрекъснато да създават среда за работа, предлагаща висока добавена стойност за най-целеустремените и мотивирани служители.

Модерните офис пространства също са неизменна част от предимствата на Дискордиа. Само за последните 3 години транспортният лидер е инвестирал над 1,2 милиона лева в обновяването на всичките си офиси в България, Румъния и Украйна.

Новият модерен дизайн на работните помещения изцяло отговаря на корпоративните ценности на Дискордиа, а именно откритост, да бъде зелена компания, която да е екосъобразна, и здравословна среда, която да предоставя на служителите необходимите комфорт и удобство независимо дали са в офиса или на път.

Над 93% от мениджърския състав са хора, стартирали без никакъв или малък опит, които са израснали в компанията. Всички те неведнъж са преминавали през системата на Дискордиа за оценка на представянето, като лице в лице са влизали в диалог с по-опитните в компанията с цел развитие, интегриране и подобряване на уменията.

Планът на компанията за следващите 3 години включва увеличение на служителите с над 1000 души, инвестиции в компанията от над 200 млн. лв. и приходи в размер на 400 млн. лв.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg