Дронамикс Кепитъл дебютира на пазар beam на Българска фондова борса

1560
Дронамикс Кепитъл дебютира на пазар beam на Българска фондова борса

© БФБ

Търговията с акции на Дронамикс Кепитъл на пазар beam започва след успеха на първичното публично предлагане (IPO), в което компанията набра 5 867 489 лева при почти 4,5 пъти презаписване на емисията.

„Приветстваме Дронамикс Кепитъл, които са на прага на пробив в световния въздушния превоз на товари и то след 70-годишна пауза на самолетостроенето в България. Това е исторически момент не само за пазара за растеж beam, но и за всички ни, които вярваме, че граници за мечтите и иновациите няма. “, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Размерът на емисията на Дронамикс Кепитъл е 5 334 081 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 (един) лев. Книжата на компанията се търгуват на beam под борсов код DRON.


Дронамикс Кепитъл планира да инвестира набраните средства в компанията-майка Dronamics Global Limited и да подпомогне реализацията на първите търговски полети през 2022 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg