Две дружества решават за публичност през седмицата

799
Две дружества решават за публичност през седмицата

През настоящата седмица общите събрания на две компании ще гласуват за публичност. Това са МакКап Брокерс и ТБ Инвестбанк.

Днес акционерите на инвестиционния посредник ще приемат предложение за вписване на дружеството в регистъра на публичните компании, както и за разпределението на дивидент.

На 7 юни (четвъртък) общото събрание на Инвестбанк ще вземе решение за увеличение на капитала на банката и регистрацията й като публично дружество.

Интерес за инвеститорите ще предизвика и аукционът за общо 2.95 млн. незаписани права от Еврохолд България, който ще се проведе на 5 юни (вторник).

Холдинговото дружество планира да увеличи капитала си от 50.002 млн. лв. на 62.503 млн. лв. чрез издаване на нови 12.5 млн. обикновени поименни безналични акции, всяка от които с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 3.35 лева.

Също до вторник на борсата се търгуват и правата на Хидравлични елементи и системи, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

Компанията възнамерява да увеличи капитала си от 2.62 млн. лв. на 3.039 млн. лв. чрез издаване на нови 419 хил. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 19.75 лв. всяка.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Синергон Холдинг, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото общо събрание на акционерите е 5 юни.

По време на събранието ще се вземе решение за разпределение на 10% от печалбата на холдинговото дружество, или 1.333 млн. лв. (0.09 лв. на акция), а останалата сума ще остане като неразпределена печалба.

Общото събрание ще овласти управителните органи за покупката на недвижим имот-терен, намиращ се в София, по плана на местността Младост 1А, бул. "Александър Малинов", с обща площ 9 519 кв. м за сумата от 22.341 млн. лв.

В четвъртък ще се състои общото събрание на акционерите на Оргахим АД, на което ще се гласува печалбата за 2006 г. в размер на 8,095 хиляди лева да се разпредели във Фонд резервен.

В петък акционерите на Неохим АД ще вземат решение за обратното изкупуване на акции при минимална цена - 30 лв. за една акция и максимална цена 40 лв.

На същата дата (8 юни) е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Софарма АД, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите.

По време на събранието ще се вземе решение за разпределение на брутен дивидент от 0.10 лв. на акция.

За изминалата седмица SOFIX нарасна с 1.78%, до 1343.53 пункта, докато BG40 отчете ръст от 4.71%%, до 292.64 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg