Две нови дружества дебютират на Българска фондова борса

759
Две нови дружества дебютират на Българска фондова борса

© Pixabay.com

Две нови компании ще дебютират на Българска фондова борса, като голяма е вероятността това да се случи и в дните до края на 2019 г.

Това става ясно от заседание на Комисията за финансов надзор, на което бяха потвърдени проспектите на ФАР АД и Телелинк Бизнес Сървисис Груп.

В случая с ФАР АД става дума за първично публично предлагане. Компанията планира да издаде нови 2.5 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 3 лв., като по този начин ще увеличи капитала си на 5 млн. лв.


При положение че подписката е успешна, ФАР АД може да набере максималните 7.5 млн. лв.

За миналата година компанията обяви печалба от 54 хил. лв. спрямо 67 хил. лв. положителен финансов резултат за 2017 г.

Комисията за финансов надзор потвърди и проспект за допускане за търговия на Телелинк Бизнес Сървисис Груп. Емисията е в размер на 12.5 млн. лв., разпределена в 12.5 млн. акции с право на глас, с новинална и емисионна цена от 1 лв.

Телелинк бизнес сървисис е едно от четирите звена на "Телелинк". Компанията предлага решения по отношение на IT инфраструктура, информационна защита, дигитална трансформация, големи данни и други.

Плановете предвиждат основният акционер и основател Любимир Минчев да продаде до 30% от акциите си.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg