Една от най-новите публични компании стана на 25 г.

1401
Една от най-новите публични компании стана на 25 г.

Вчера, 24 април, една от най-новите публични компании на БФБ - Сирма Груп Холдинг, навърши 25 години от създаването си. Компанията организира корпоративно събитие „Следващите 25 – Интелигентното предприятие“, на което гостите бяха посрещнати от изкуствен интелект, разработен от софтуерното дружество.

Създадена през далечната 1992 г. с фокус върху изкуствения интелект, Сирма е една от най-старите компании в тази перспективна област - в световен мащаб. Днес дългогодишната й експертиза в този сегмент я позиционира като лидер в България и разпознаваем партньор от водещи организации в Европа, Америка и Азия.

Създаденa в България, с глобални търговски операции, днес тя продава продукти и услуги на всички континенти, с излючение на Антарктида. Компанията вече има офиси в САЩ, Канада, Бразилия, България, Великобритания, а отскоро и в Албания. Предстои откриване на такива в ОАЕ и Индия, съобщи Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг.

Сирма е публичната компания с най-голямото за последните 7 години IPO на Българска фондова борса.„Технологиите извървяха дълъг път през последните 25 години и днес навлизат във всички сегменти на стопанската дейност – от производството, услугите, през разплащанията и здравеопазването, до образованието и културното наследство – променяйки ги до неузнаваемост. Вече говорим за четвърта индустриална революция, а изкуственият интелект и семантичните технологии стават част от живота ни, предефинирайки начина, по който работим, учим, лекуваме се и се забавляваме", заяви още Цветан Алексиев.
"Навлизането на когнитивните технологии е една от най-силните технологични тенденции, наблюдавани някога, която тепърва ще променя държави, икономики, индустрии, организации и живота на всеки отделен човек и Сирма Груп е много добре позиционирана да играе ключова роля в налагането на тази тенденция“, посочи още изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг. 

Презентации на най-новите и популярни продукти на компанията пред публиката направиха Атанас Киряков, изпълнителен директор на Онтотекст, Росен Върбанов, изпълнителен директор на Сирма Медикъл Системс, Явор Джонев, изпълнителен директор на Sirma Group Inc, САЩ, Цветомир Досков, изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг., Георги Маринов, изпълнителен директор на ЕнгВю Системс и Румяна Стойкова, изпълнителен директор на Лоякс.

Още за Сирма Груп Холдинг:

„Сирма Груп Холдинг“ АД е холдингова компания с 25-годишна история и е една от най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. През 2015 г. дружеството направи успешно IPO и се листна на Българската фондова борса, като привлече 11.4 млн. лева нов капитал.

В групата работят около 400 професионалисти. Продукти и решения на Сирма работят в над 50 държави по света, на пет континента. Клиенти на групата са международни компании, като BBC, FT, Press Association, Bloomberg, Astra Zenneca, IBM, Energous, QVI, Британския музей, Heidelberg, Zünd, Canon, Bank of America и др.

Компании на Сирма са разработвали многобройни проекти за правителствени организации в САЩ, Канада и Великобритания.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg