eMAG с мащабна дарителска кампания

1963
eMAG с мащабна дарителска кампания

© eMAG

Платформата за онлайн търговия eMAG реагира бързо и ефективно на здравната криза през последните няколко месеца, не само чрез осигуряване на стоковата наличност и логистиката си, за да може да предоставя същите висококачествени услуги на клиентите си във времена, когато електронната търговия се превърна в ключов стълб за икономиката, но и като реализира мащабна дарителска програма в България.

Към момента даренията на компанията са в размер на 250 000 лева под формата на защитни маски за институции и организации, поддържащи първата линия на борба с пандемията.

„За да преодолеем тази криза, трябва да се включим всички. Системите, поддържащи първата линия, имат нужда от подкрепа, така че жизненоважните сектори за обществото – здравни и икономически – да останат функционални, тъй като хиляди души и фирми разчитат на това.


Ние виждаме участието на частния сектор и на нашата компания като важна част от тези усилия и вярваме, че това е начинът за преодоляване на предизвикателствата, които все още ни очакват – като се обединим и заложим на способността си да се подкрепяме взаимно и да подаваме ръка на тези, които имат най-голяма нужда“, казва Андрей Попеску, директор на eMAG България.

Към момента дарителската програма на eMAG България е насочена към няколко болници, регионални служби за спешна медицинска помощ (Видин, Враца, Плевен, Смолян, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Силистра, Хасково, Шумен), общински звена, структури и институции (София, Сливен, Велинград), както и целево партньорство с Българския Червен кръст в подкрепа на тяхната национална инициатива #ЗаедноСрещуCOVID-19.

„Благодарим за благотворителността на еМAG към Столичната община и към столичани. Оценяваме помощта, която фирмата ни оказва с дарението си. В дни на изпитания преодоляваме трудностите заедно, обединени от общата цел да преминем през кризата и да подкрепим най-уязвимите групи, а на преден план излизат съпричастността и доброто“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът на Сливен Стефан Радев също оценява подкрепата на еМAG: „Дарението ще бъде разпределено приоритетно и със сигурност ще помогне в ситуацията на коронавирусна
инфекция, с която се бори целият свят.“

Кметът на Велинград д-р Костадин Коев добавя: „Преодоляването на пандемията е трудна задача, изискваща съпричастност и подкрепа. Оценяваме всеки дарителски жест и благодарим на eMAG.“

С края на извънредното положение и смекчаването на някои от мерките eMAG няма да преустанови усилията си за възстановяване на икономиката и за подпомагане на
нуждаещите се.

В период, когато толкова много малки и средни фирми са изложени на финансов риск поради настъпилите обстоятелства, компанията продължава да им предоставя бърз и ефективен начин да се присъединят към електронната търговия чрез платформата си Marketplace и така да продължат да функционират и да се развиват. eMAG ще продължи да развива и дарителската си програма.

Българският бизнес

Всичко по темата Добрата новина

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg