EOS Груп отчита рекордни приходи и печалба за последната година

1582
EOS Груп отчита рекордни приходи и печалба за последната година

Водещият международен доставчик на индивидуализирани финансови услуги EOS Груп представи финансовите си резултати за изминалата година, като групата отбелязва нови рекордни стойности по отношение на приходи и печалба. Приходът за фискалната 2018/2019 г. се увеличава с 2,3% – на 813.7 милиона евро, а печалбата преди данъци, такси, лихви и амортизация (EBITDA) е нараснала на 283.6 милиона евро.

„С голяма гордост мога да кажа, че Централна и Източна Европа, където принадлежи и България, има доста значим принос за този успех“, казва Райна Миткова, управител на EOS в България.  Според нея основни фактори за отличните финансови резултати на компанията са хората, които влагат всичко от себе си в този бизнес, и технологиите, в които се инвестира през последните години.

EOS в България инвестира активно в обезпечени и необезпечени портфейли.


„През последните две години реализирахме знакови не само за пазара в страната, но и за региона като цяло сделки – купихме най-големия потребителски портфейл с баланс от над 235 млн.евро и най-големия обезпечен портфейл, възлизащ на над 350 млн.евро“, посочва Райна Миткова.

Повече за постиженията на EOS Груп, за промените и посоката на бизнеса с изкупуване на вземания, както и за иновациите и технологичното обезпечаване на тези процеси вижте в специалното видео интервю за Profit.bg на Райна Миткова, управител на EOS в България.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg