Ето последните покупки и продажби на Уорън Бъфет

1205
Ето последните покупки и продажби на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway обяви вчера, че е продала акциите на една от един от най-големите банки в САЩ, пише Reuters.

Изцяло продадени са дяловете в инвестиционната банка Goldman Sachs Group, докато сериозно намаление се отчита в притежаваните акции от Wells Fargo и JPMorgan Chase.

Компанията на Бъфет е намалила участието си в Wells Fargo с 26% и днес притежава 237.6 млн. акции.


Berkshire Hathaway притежаваше инвестиции в банката от 1989 г., които във времето дори достигнаха 32 млрд. долара. От 2018 г., когато банката попадна в серия от скандали, той започна да продава, като до момента се е разделил с половината от книжата в банката.

Berkshire отчита спад на притежаваните акции в JPMorgan с 62% и днес разполага с 22.2 млн. акции. Компанията е продала и всичките си останали 1.9 млн. акции от Goldman, става ясно от подадени документи към Комисията за ценни книжа и борси.

Продажбите не означават, че Бъфет се е отказал от инвестиции в банковия сектор. През май той каза пред инвеститори, че банките са добре капитализирани и разполагат с достатъчно ресурс, за да преминат през пандемията от коронавирус.

10-те най-големи сделки на Уорън БъфетВ началото на този месец Уорън Бъфет осъществи най-голямото си придобиване от 2016 г., но стойността му дори не се доближава до най-голямата сделка, която е сключвал някога.

В последните седмици Бъфет се насочи към Bank of America и закупи акции за над 2 млрд. долара. Днес вложението му в банката вече е 11.9%, което се оценява на 27 млрд. долара.

Berkshire обяви и две инвестиции, като според първата компанията е закупила 20.9 млн. акции, оценени на 562.6 млн. долара в Barrick Gold Corp. Компанията е една от най-големите, специализирани в добива на злато.

Бъфет също така осъществи и инвестиция в друга, базирана в Торонто компания. Това е Restaurant Brands International, която е компанията майка на Burger King и Tim Hortons.

По последни данни Berkshire Hathaway разполага със свободни парични средства в размер на 146.6 млрд. долара. 

Българският бизнес

Всичко по темата Уорън Бъфет

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg