Facebook отчете 3 млрд. долара печалба за 3 месеца

1486
Facebook отчете 3 млрд. долара печалба за 3 месеца

© Pixabay.com

Facebook изпрати още едно силно тримесечие, след като отчете 8.03 млрд. долара приходи и 3.06 млрд. долара печалба за първите три месеца на 2017 г.

Социалната мрежа отчита 1.94 млрд. потребители спрямо 1.86 млрд. души за преди три месеца, като по този начин отчита ръст от 4.3% спрямо повишение от 3.91 на сто за предходното тримесечие.

С тези темпове, анализатори очакват границата от 2 млрд. потребители да бъдат преминати още през следващото тримесечие. Дневните активни потребители достигат 1.28 млрд. души спрямо 1.23 млрд. към края на 2016 г.

Ръстът е отчетен на фона на проблеми с фалшивите новини, постоянните упреци за копирането на Snapchat и видео материалите с насилие или дори смърт, излъчени в мрежата през последните месеци. Тихоокеанският регион отчита ръст на потребителите на Facebook от 43 млн. души, а нови 3 млн. идват от САЩ и Канада.

Справка на Profit.bg наскоро посочи, че у нас потребителите са 3.6 млн. души, като 2.5 млн. души ползват мрежата ежедневно. 

Как литовски измамник отмъкна $100 млн. от Facebook и Google?Сега разследване на Fortune установи, че двете компании, на които Римасаускас изпратил фалшиви фактури, са Facebook и Google

Приходите от реклама на мобилните версии на компанията днес съставляват 85% от постъпленията на Facebook спрямо 84 на сто за преди три месеца.

Ръстът на приходите спрямо година по-рано е от 49%, докато печалбата расте с 76 на сто спрямо периода 1 януари - 31 март 2016 г. 

Потребителите на WhatsApp и Facebook Messenger вече са по 1.2 млрд. души, докато тези на Instagram достигат 700 млн. души. 

Акциите на Facebook отчитат ръст от 32% от началото на годината спрямо ръст от 7% за S&P 500. За последните 12 месеца повишението е от 29 на сто.

Вчера книжата отчетоха минимален спад до 151.80 долара за брой, оценяващо компанията на близо 440 млрд. долара. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg