Градус вече е публично дружество

1041
Градус вече е публично дружество

© Градус

На свое заседание Комисията за финансов надзор взе решение да впише Градус АД като публично дружество в регистъра си.

Вписана бе и емисията акции, издадена от Градус АД, в резултат на което капиталът на дружеството вече е 243 608 710 лв., разпределени в същия брой обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка.

Припомняме, че първичното публично предлагане на Градус АД се превърна във второто по големина в историята на Българска фондова борса.


До изтичане на крайния срок за записване на акции бяха закупени 45 217 420 броя (от тях 22 608 710 нови акции и 22 608 710 съществуващи акции). Цената на предлагането е 1.80 лв., като на тази цена бяха изпълнени всички лимитирани и пазарни поръчки.

Компаниите, които да следим с повишено внимание до края на 2018 гДивиденти, добри перспективи и големи поръчки - това обединява тези дружества

Сумата от записаните акции, в размер на 81 391 356 лв., вече е по сметка на дружеството, открита в УниКредит Булбанк АД.

До дни се очаква и обявяването на датата на първа котировка от страна на Българска фондова борса.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg