Икономическо възстановяване в сянката на вируса

303
Икономическо възстановяване в сянката на вируса

© Pixabay

В началото на COVID-19 пандемията в България ОББ Асет мениджмънт започва да публикува периодичен бюлетин с макроикономически коментари, анализи и прогнози, подготвени от икономистите на KBC Асет мениджмънт.

Икономическото възстановяване започна

Световната икономика рестартира като бизнес показателите показват ясно подобрение. Нормалният икономически живот все още е далеч от старото си нормално, но рестартът прогресира по-бързо от колкото бе очаквано първоначално.


Вирусът не може да бъде овладян толкова бързо

В южните части на САЩ и в Китай броят инфекции отново нараства. В много развиващи се страни, кривата на новозаразените случаи също не е под контрол. Така че сега това се превръща във въпрос на очакване на ваксина.

Инвестиционната стратегия взима предвид нестабилността

Капиталовите пазари реагират с ентусиазъм на икономическия рестарт. Т.нар. V-образно възстановяване изглежда не особено вероятно, тъй като кризата с COVID-19 остави структурни жертви като например авиацията.

Предпочитаме секторите на медицинските технологии, онлайн търговия, медии и софтуер – сектори, които подкрепят новите трендове в ежедневието ни в сянката на COVID-19.

Оставяйки настрана тази дългосрочна визия, важни аспекти са защитата и трендовете на капиталовите пазари. Вашата персонална инвестиция може да има композиция, различна от посочената, в съответствие с комфортната Ви зона.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg