Адванс Глобал Трендс започва предлагане на дялове от 1 юли

1237
Адванс Глобал Трендс започва предлагане на дялове от 1 юли

Предлагането на дялове от ДФ Адванс Глобал Трендс - най-новият фонд от фамилията Адванс, управлявани от Карол Капитал Мениджмънт, ще започне на 1 юли, се казва в официално съобщение до медиите.

Фондът е с глобален фокус и ще предлага експозиция към всички основни класове активи - акции на развити и развиващи се пазари, облигации, суровини, недвижимо имущество и кеш.

„Основното предимство на Адванс Глобал Трендс според нас е, че инвестицията в него е подходяща както при възходяща така и при низходяща тенденция на капиталовите пазари", твърдят от компанията. „Фондът има агресивна стратегия, като ще инвестира основно във високо рискови активи, когато пазарите на акции са позитивни и ще преминава към дефанзивна стратегия основно в инструменти с по-нисък риск - ДЦК, облигации и кеш, когато пазарната среда е негативна".


Стратегията на фонда позволява поддържането на голям процент кеш при неблагоприятна пазарна среда, с цел предпазване на инвеститорите от значителни загуби, се казва още в съобщението, като инструментите, с които се структурира портфейла на Адванс Глобал Трендс са борсово търгувани фондове (ЕTF).

Дяловете на новия фонд са деноминирани в евро, като номиналната стойност на един дял е 1 евро.

Oт компанията предлагат и възможност за инвестиции при префенциални условия като през първите три месеца след началото на Адванс Глобал Трендс, или до 30 септември 2011 година, ще може да се инвестира в него без такса на входа. Фондът не начислява такса при продажбата на дяловете.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg