Адванс Глобал Трендс започва предлагане на дялове от 1 юли

1145
Адванс Глобал Трендс започва предлагане на дялове от 1 юли

Предлагането на дялове от ДФ Адванс Глобал Трендс - най-новият фонд от фамилията Адванс, управлявани от Карол Капитал Мениджмънт, ще започне на 1 юли, се казва в официално съобщение до медиите.

Фондът е с глобален фокус и ще предлага експозиция към всички основни класове активи - акции на развити и развиващи се пазари, облигации, суровини, недвижимо имущество и кеш.

„Основното предимство на Адванс Глобал Трендс според нас е, че инвестицията в него е подходяща както при възходяща така и при низходяща тенденция на капиталовите пазари", твърдят от компанията. „Фондът има агресивна стратегия, като ще инвестира основно във високо рискови активи, когато пазарите на акции са позитивни и ще преминава към дефанзивна стратегия основно в инструменти с по-нисък риск - ДЦК, облигации и кеш, когато пазарната среда е негативна".

Стратегията на фонда позволява поддържането на голям процент кеш при неблагоприятна пазарна среда, с цел предпазване на инвеститорите от значителни загуби, се казва още в съобщението, като инструментите, с които се структурира портфейла на Адванс Глобал Трендс са борсово търгувани фондове (ЕTF).

Дяловете на новия фонд са деноминирани в евро, като номиналната стойност на един дял е 1 евро.

Oт компанията предлагат и възможност за инвестиции при префенциални условия като през първите три месеца след началото на Адванс Глобал Трендс, или до 30 септември 2011 година, ще може да се инвестира в него без такса на входа. Фондът не начислява такса при продажбата на дяловете.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg