"Армеец" ще се листва на борсата

1966

ЗАД "Армеец" ще пусне свои акции на Българската фондова борса през следващата година, съобщиха вчера от застрахователното дружество.

Освен това "Армеец" планира да разгърне дейността си и в Русия, Македония и Украйна. До края на годината "Армеец" ще изкупи 100% от капитала на руско застрахователно дружество, обясни изпълнителният директор на "Армеец" Румен Георгиев.

Параметрите на руското дружество са сходни с нашите, допълни той. ЗАД "Армеец" навърши 15 години. От позицията на изминалите 15 години нашата равносметка дава повод за гордост, каза Румен Георгиев.


ЗАД "Армеец" заема 11% от пазара у нас, което му отрежда 3-о място сред застрахователите за 2010 г. През последните години "Армеец" регистрира ръст въпреки общия спад на пазара, породен от кризата.

Данни, изнесени от Комисията за финансов надзор, показват, че за първите три месеца на 2011 г., сравнени със същия период на 2010 г. "Армеец" отново е постигнал по-висок премиен приход и представянето по всички видове бизнес изпреварва пазарните резултати.

ЗАД "Армеец" има традиции при социално значими инициативи, спонсорства на културни и спортни мероприятия. Компанията участва в различни проекти за развитие на човешките ресурси, включително практикуми за студенти, свързани с проверка на уменията по избраната специалност и създаване на първоначален професионален опит.

Източник: в. Стандарт

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg